Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

På gång. Rickard Högberg, tränare i IBK Elfhög säger att han missbedömde lagets styrka, vilket gjorde att det tog några månader för laget att spela ihop sig. Men nu är laget ordentligt på gång.

Remarkabel vändning av IBK Elfhög i trean

Efter åtta omgångar av division 3 Västergötland i innebandy låg IBK Elfhög jumbo med noll poäng och 27-57 i målskillnad. Sedan hände något. Och nu har Trollhättelaget fyra raka segrar.

För en månad sedan var tabelläsningen inte rolig för den vars hjärta klappar lite extra för IBK Elfhögs innebandyherrar.

Åtta förluster av åtta möjliga.

Men sedan kom vändningen med fyra raka segrar. En minst sagt märklig scenförändring.

Vad har hänt, Rickard Högberg, tränare i Elfhög?

– Vi får nog backa bandet för att hitta förklaringar. Elfhög åkte ur tvåan förra säsongen och då var jag samtidigt ledare för juniorlaget. Jag fick frågan om jag ville ta över A-laget, men mitt villkor för att göra det var att ta med juniorerna och samtidigt plocka bort de äldre spelare som inte tillförde något.

Sagt och gjort, så blev det.

Med resultatet att IBK Elfhög kom till seriestart med ett mycket ungt och orutinerat lag som inte riktigt hängde med i svängarna på seniornivå.

– Jag trodde nog att vi var lite längre fram i utvecklingen än vad vi var. Jag missbedömde lagets styrka helt enkelt vilket förklarar varför vi förlorade så många matcher, säger Rickard Högberg, som i det läget beslutade sig för att ta ett steg bakåt och gnugga grundläggande spelmoment på träningarna – i huvudsak uppspel och försvarsspel.

Dessutom spelade man samman två tajta femmor och mot bottenkonkurrenten Falköpings IBK kom första segern (9-7).

Då släppte allt för det unga Elfhög-gänget.

– Det var proppen ur och efter det har killarna tagit helt endra initiativ på träningarna och kommit med egna idéer för att det ska bli ännu bättre, säger Rickard Högberg.

Seger nummer två kom mot FBC Hjälmared (10-7) och nummer tre mot Varnhems IF (10-6). I senaste omgången bortabesegrades topplaget Skara IBK med 6-5 i en match där Skara var det bättre laget, men där Elfhög var taktiskt mer drivet och följde matchplanen perfekt.

– Nu har vi fått en tro i laget på att vi kan vinna, det hade vi inte tidigare, säger Rickard Högberg.