Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Riksmedalj till Vänersborgs GF

Förra helgen var Vänersborgs Gymnastikförenings seniortrupp i Örebro och tävlade Riksfyran Öppen klass 13+. Med sig hem fick laget en silvermedalj.

I tävlingen deltar man i redskapen fristående, tumbling och trampett, och det är den totala poängen i samtliga grenar som räknas.

I lördagens kval blev det riktigt fina utförandepoäng i trampett och en friståendepoäng högre än vad laget någonsin fått.

– Friståendet som tjejerna har är nytt sedan i våras och det är väldigt roligt att se att det håller på en rikstävling, säger Linda Eriksson, en av fyra ledare för truppen.

Genomförandet i kvalet gav en niondeplats av totalt 23 lag vilket innebar en plats i finalen på söndagen. Bara att ta sig till final var stort för seniortruppen då det var många år sedan sist.

Inför finalen på söndagen var tjejerna riktigt laddade. De körde alla tre redskap lugnt, säkert och nästintill felfritt, vilket resulterade i inte mindre än ett silver. En medalj på riksnivå är något som föreningens tjejtrupper länge strävat efter, och nu blev det alltså verklighet.

Inför denna tävling hade seniortruppen svårt att få ihop ett fullt lag på grund av ett par oturliga skador inom truppen. Därför fick de möjlighet att låna in två av föreningens AG-gymnaster som gjorde debut på rikstävling i truppgymnastik.

– Det känns såklart extra roligt att vi kan hjälpas åt i föreningen mellan tävlingsdisciplinerna, säger Linda Eriksson.

Nu blickar seniortruppen framåt mot nya mål och förhoppningsvis fler riksmedaljer.