Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Carina Chröisty, Ulla Olausson och Ellen där ekipaget kom tvåa i dressyr, trea i maraton och trea totalt på sportkörningstävlingen på Säve.

Säsongsdebut i sportkörning

Älvsborgstjärnornas ekipage i sportkörning har säsongsdebuterat på Göteborg Horse & Carriage Clubs tävlingsbana på Säve

Therese Lundin, med dottern Emilia som groom, startade sitt c-ponnysto Thindra i debutantklass Lätt B medan Ulrika Eriksson med groom Laila Hansson och Haflingerstoet Hedvig deltog i Lätt A liksom Carina Chröisty med groom Ulla Olausson och A-ponnystoet Ellen.

Samtliga ekipage startade tävlingsdagen med att köra dressyr med varierande resultat. Minst straffpoäng körde Carina Chröisty ihop i sin klass och slutade på en delad andraplats med 49,5 strp.

På eftermiddagen avgjordes placeringarna i disciplinen maraton, där ett av hindren bytts ut mot en 13 konpar lång precisionsbana.

Therese Lundin körde snabbt och säkert genom de tre maratonhindren och tog därmed en fin andraplats, men tyvärr räckte det inte till någon framskjuten placering totalt utan de fick nöja sig med en fjärdeplats i det sex ekipage stora startfältet i LB.

Vann gjorde Inger Vendelstam med Björkhems Röde Orm från Körsällskapet Nordhalläningarna

I LA gjorde tio kuskar upp om tätplaceringar i maraton. Det blev jämnt mellan Älvsborgsstjärnornas kuskar som slutade trea och fyra i disciplinen med minsta möjliga marginal. Det var Carina Chröistys ekipage som drog det längsta strået klubbmedlemmarna emellan och i och med denna tredjeplacering blev hon även totaltrea i klassen.

Hemmakusken Sofie Strauss vann med sin ponny Bazock.