Seger för Taher i seniordebuten

I helgen åkte Vänersborgs boxningsklubb till Hvidovre i Danmark för att ställa upp i den internationella tvådagars turneringen Hvidorve box cup. Klubben åkte med två boxare, Marianne Ahlborg och Taher Ibrahimzad.

ANNONS
|

Taher Ibrahimzad, som är regerande nordisk mästare och regerande svensk juniormästare, gjorde debut som senior. Skillnaden för Taher är att huvudskyddet försvinner.

I semifinalen lottades Taher mot Jake Gibson från Huddeston boxing academy. Jake, som var större och vägde mer än Taher, var tippad favorit inför matchen.

Första ronden gick Taher bestämt ut och förde matchen. I andra ronden fortsatte Taher att styra matchen och satte sina raka slag bra från distans.

Tredje ronden blev det mer varierande boxning från de båda där det var boxning både i närkamp och på distans. Taher var den som träffade mer och visade att han ville vinna mer.

ANNONS

När resultatet ropades upp så stod Taher som segrare med siffrorna 5-0.

I finalen skulle Taher möta Thomas Jakutis från Harlev BK, Danmark. En timme innan match fick vi beskedet att dansken hade lämnat WO och att det inte skulle bli någon match. Det resulterade i att Taher automatiskt vann matchen och tog guld i sin seniordebut.

Taher, som redan har tagit tunga titlar, är endast 18 år gammal och har en lång karriär framför sig. – Jag tvivlar inte på att han kan gå hur långt dom helst om han fortsätter träna som han gör. Jag är väldigt stolt över Taher och över hans prestation, säger tränare Alnes Omerovic.

Marianne Ahlborg skulle också ha tävlat men tyvärr dök det inte upp några motståndare till henne så hon fick hjälpa till i ringhörnan istället.

ANNONS