Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hilal Saleh och Peter Ahlberg efter söndagens match. Bild: Privat

Seniordebuten avklarad för Ahlberg

Dubbla boxningstävlingar ägde rum i helgen. I Varberg arrangerades Varberg Fight Night, en gala med både boxning och thaiboxning, och i Göteborg stod anrika Redbergslids boxningsklubb som värdar.

Boxare från Skoftebyns AIS var på plats för att boxas. För Ardi Hajra, junior 81 kg, gick det bra. Hajra mötte Carl Hedberg, Oskarshamns BK, och det var full fart från början. Tunga kroppsslag sög musten ur Hedberg vilket resulterade i en räkning i andra ronden och sedan ytterligare en i tredje varpå ringdomaren bröt matchen. Hajra vann därmed på RSC.

Även i Göteborg arrangerades det boxningstävling i helgen där anrika Redbergslids boxningsklubb stod som värdar. På plats från SAIS var Peter Ahlberg och Simon Khjaeh.

Trettonåriga Simon gick en diplommatch mot nykrönte svenska mästaren Joshua Muyinda i en fartfylld match där Joshua gick segrande med 36-30.

För Peter Ahlberg var det debut som senior och tufft motstånd väntade då landslagsmannen och silvermedaljören från SM i december Hilal Saleh stod för motståndet. En underhållande och jämn match helt i publikens smak där hemmafavoriten gick segrande på ett delat domslut 2-1.

– Seniordebuten avklarad. Det var lite annorlunda att boxa utan huvudskydd. Man får passa sig för att inte skalla ihop och få cut, men man ser bättre då huvudskyddet är väck, säger Peter Ahlberg.

I och med söndagens match som senior har Peter nu boxat under alla kategorier i Skoftebyns AIS:s färger. Härnäst väntar ett landslagsläger i februari och en turnering i Ungern med U22-landslaget.