Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Silver till Ahlborg i Golden Girl

En andraplats blev resultatet när Marianne Ahlborg representerade landslaget i världens största damturnering, Golden Girl Championship i Borås.

I helgen avgjordes Golden Girl Championship i Borås och totalt vägde 300 boxare in från 31 nationer.

I Mariannes viktklass, 69 kg, vägde elva boxare in och eftersom åtta är full klass blev man tvungen att dela in i två grupper.

Marianne Ahlborg blev lottad direkt till semifinal där hon ställdes mot Camilla Skov Jensen från Danmark. Ahlborg tog en övertygande seger med domarsiffrorna 5–0 efter att hon varit aggressiv och fått in många hårda kroppsslag mot danskan, som i sista rond fick ta två stående räkningar.

I finalen ställdes Ahlborg mot Jem Campbell från England. Det blev en tuff och jämn final där Marianne Ahlborg gjorde sitt yttersta för att pressa sin långa motståndare, som försökte hålla henne på avstånd. Men det gick inte riktigt hela vägen och till slut stod Jem Campbell som segrare och utsedd till årets Golden Girl.

– I lördags gjorde jag en av mina bästa matcher någonsin och jag är riktigt nöjd med min boxning. Trots att turneringen slutade med ett silver är jag ändå nöjd över min insats och jag kunde inte fått ett bättre motstånd i finalen, säger Ahlborg, som nu får ladda om till Riga Ladies Box Cup som går i början av mars.