Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skoftebyns lagkapten Krister Andersson gjorde lagets enda mål när de föll borta mot AFC Eskilstuna.  Bild: Johanna Josephsson
Skoftebyns lagkapten Krister Andersson gjorde lagets enda mål när de föll borta mot AFC Eskilstuna. Bild: Johanna Josephsson

Sjätte raka förlusten för Skoftebyn

Skoftebyn ligger allt jämnt sista i svenska futsalligan, och på söndagseftermiddagen åkte laget på sin sjätte raka förlust.
– Vi har aldrig tagit poäng borta mot Eskilstuna, det är vår tuffaste bortamatch, säger lagets tränare Daniel Andersson efter 1–5-förlusten.

Skoftebyns IF har haft sin tuffaste inledning på SFL någonsin med sex raka förluster. Den senaste i raden kom på söndagseftermiddagen borta mot AFC Eskilstuna.

– Vi startade väldigt bra och borde tagit ledningen. Vi var med i första och borde nog ha lett, men i stället gjorde de ett mål på kontring strax innan pausvilan, säger Daniel Andersson, tränare Skoftebyn.

1–0 till hemmalaget efter första med andra ord. Och enklare blev det inte för Skoftebyn när Eskilstuna gjorde 2–0 tidigt i andra.

– Men vi fick in 2–1 (Krister Andersson), och var med i matchen igen. Sedan chansade vi och då rann det iväg några extra mål i slutet, säger Andersson.

Matchen slutade 5–1 till Eskilstuna efter ett hattrick av Lukman Murad.

– Det var en godkänd insats och ett steg framåt. Vi har aldrig vunnit i Eskilstuna, eller ens tagit poäng. Men nu har vi avverkat tre tuffa bortamatcher mot Borås, IFK Göteborg och Eskilstuna. Och på lördag börjar matcherna med mer mänskligt motstånd.

Först ut då är nykomlingen Libertá FC, och om Skoftebyn ska ha någon chans att klättra i tabellen är det en match de måste vinna.

– Det är den första måstematchen för säsongen, säger Daniel Andersson, som efter tätt matchande är nöjd med att laget har en vecka på sig att förbereda sig.

Matchfakta

Svenska futsalligan

AFC Eskilstuna-Skoftebyns IF 5–1 (1–0)

Målen: 1–0 (19) Muzaffer Arpacik, 2–0 (23) Sebastian Kantolic Nygårds, 2–1 (26) Krister Andersson, 3–1 (30) Lukman Murad, 4–1 (35) Lukman Murad, 5–1 (38) Lukman Murad.

Domare: George Jansizian.