Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Snart invigs Trestads första padeltennishall

Padel är en snabbt växande sport som beskrivs som en blandning mellan squash och tennis. Snart öppnar Trestads första padelhall på Södra hamnvägen i Trollhättan. – Det är en sport för alla eftersom det är enklare än tennis, säger Niklas Rosenberg, en av initiativtagarna.

Padel, eller padeltennis som det också kallas, är en av de största sporterna i Sydamerika och Spanien. I Sverige växer intresset med en rasande fart och under de senaste åren har 150 nya padelbanor byggts runt om i landet.

Tre kompisar, Niklas Rosenberg, Erik Hallberg och Robert Blomberg, kom i kontakt med sporten av en ren slump och bestämde sig för att bygga en hall i Trollhättan.

– Vi är riktiga sportfånar, så vi brukade spela beachvolley i Göteborg och såg att de byggde en padelhall där. På den vägen är det, förklarar Niklas Rosenberg och Erik Hallberg.

Har investerat

Tillsammans har de tre kompisarna investerat cirka 2,5 miljoner i hallen, och tecknat partneravtal med flera stora företag.

Det som skiljer padel från tennis är att banorna är mindre och har väggar av plexiglas runt omkring sig. Underlaget är konstgräs med sand i botten, så att man kan kasta sig efter bollen och landa mjukare. Dessutom spelas padel alltid minst två och två, vilket gör det till en social sport.

– Eftersom det är väggar runt banan så kommer bollen tillbaka. Det och banans storlek gör det lättare att spela, gammal som ung.

Liknar en paddel

Racketen liknar en paddel med hål i och är gjort av kompositmaterial precis som en tennisracket. Även reglerna skiljer sig lite från tennis, då man till exempel bara får serva underifrån.

Hallen planeras ha fyra padelbanor och en multibana för andra sporter som till exempel fotbollstennis. Detta är möjligt på grund av en unik detalj i hallen.

– Den kommer att bli den enda i Sverige som har höj- och sänkbara nät, säger Niklas Rosenberg.

Testpatrull

Nyligen var Vänersborgs FK:s P16-lag inbjudna att testa på padel. I gengäld bidrar spelarna till att banorna blir spelklara till premiären. Några av ungdomarna som var på plats var Oskar Josefsson och Max Jakobsson.

– Det var kul när man kom in i det. Det blir säkert ännu roligare när man lär sig spela, säger Oskar.

– Jag hade inte hört talas om padel innan, jag har bara sett a-laget spela, säger Max.

Besiktning

Innan hallen kan invigas väntar besiktning av kommunen i veckan.

– Får vi ett OK så kommer det ett datum, men jag vågar inte säga något innan, säger Niklas Rosenberg.

Han tillägger att 70 procent av utövarna i till exempel Spanien är kvinnor.

– Vi ser gärna att det kommer hit fler tjejer, säger både Niklas och Erik.