Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sofia Björserud och Cardigan gjorde en felfri runda i 1.30 och siktar nu mot Göteborgs Horse Show. Bild: Privat

Sofia och Cardigan i fin form

Den gångna helgen gjordes de flesta lokala ridsportstarterna i Alingsås där det arrangerades hopptävling för både häst och ponny. I Lidköping stod regional dressyr på agendan och på detta så startade Sofia Björserud med tre hästar under Flyinge Indoor Spring Edition med fina resultat.

Sofia Björserud, Trollhättans SR, hade ett fint veckoslut på Flyinge där hon tävlade med Quantos, Carmenzini SB och Cardigan.

Med Carmenzini SB gjordes två felfria rundor över 1.35 samt 1.40-hinder, Quantos nådde en tredjeplacering i 1.40, och med sjuårige Cardigan visades fin form inför kommande Göteborgs Horse Show där de kvalat in till Lövsta Future Challange.

I helgen sattes både felfri runda i 1.30 och en sjundeplacering i 1.35 innan de debuterade i 1.40.

Jessica Jakobsson, även hon tävlande för Trollhättans SR, satte tre placeringar under helgen med Fatoya över 1.20 samt 1.25-banor. Jessica jagar kvalpoäng till Amatörtuoren i Falsterbo i sommar och gjorde tävlingsstarter i både Ljungby och Båstad.

I Alingsås bjöds det under lördagen på tävlingsklasser från en meter till 1.20 för häst.

I 1.10-klassen hoppade de båda TSR-ryttarna Mathilda Persson (Panamera W) och Therese Skogsberg (Chinson Lux Nw) var sin placering, och i 1.20-klassen gjorde Hanna Norrman och Honey Pie, Dalslands HsK, säsongsdebut med att bli trea.

I samma klass blev det även pris till Helena Magnusson, Lilla Edets RK, på Joy Division MT. Helena hade dessförinnan även fixat placering i 1.10-klassen tillsammans med klubbkompisen Embla Lindqvist på Alexis.

Under lördagen var det ponnyekipagens tur att inta hoppbanorna i Alingsås och här ramlade det in både segrar och placeringar.

Ida Lanhage, Vänersborgs RF, vann i lätt C med Spinning Wheel of Love, och Blenda Mattsson, Trollhättans SR, lätt B med Nattens Chateu.

Andraplaceringar i sina respektive klasser hoppade Tuva-Lisa Carlsson/Sunlight T, Dalslands HsK, Elsa Lundblad/Lillemons Montesa, Trollhättans SR, Olivia Johansson-Noresson/Dasty, Vänersborgs RF samt Isac Walter/Woodfield, Lilla Edets RK, hem.

Ella Hallqvist, också hon VRF, slutade fyra i lätt C med Wizzards Lightening medan Amanda Lundblad, TSR, red hem en tredjeplacering.

I Lidköping bjöds det på dressyrtävling för häst och med 72,50 procent slog Louise Brantefjord till med en tredjeplacering med Aladin i medelsvår C:1.

Det här var enbart andra starten för ekipaget tillsammans och härnäst kommer Louise att försöka kvala till SM och juniorklasserna med Aladin, en häst hon haft i sin ägo sedan januari.