Sofia Björserud och Cardigan gjorde en felfri runda i 1.30 och siktar nu mot Göteborgs Horse Show.
Sofia Björserud och Cardigan gjorde en felfri runda i 1.30 och siktar nu mot Göteborgs Horse Show. Bild: Privat

Sofia och Cardigan i fin form

Den gångna helgen gjordes de flesta lokala ridsportstarterna i Alingsås där det arrangerades hopptävling för både häst och ponny. I Lidköping stod regional dressyr på agendan och på detta så startade Sofia Björserud med tre hästar under Flyinge Indoor Spring Edition med fina resultat.

ANNONS
|

Sofia Björserud, Trollhättans SR, hade ett fint veckoslut på Flyinge där hon tävlade med Quantos, Carmenzini SB och Cardigan.

Med Carmenzini SB gjordes två felfria rundor över 1.35 samt 1.40-hinder, Quantos nådde en tredjeplacering i 1.40, och med sjuårige Cardigan visades fin form inför kommande Göteborgs Horse Show där de kvalat in till Lövsta Future Challange.

I helgen sattes både felfri runda i 1.30 och en sjundeplacering i 1.35 innan de debuterade i 1.40.

Jessica Jakobsson, även hon tävlande för Trollhättans SR, satte tre placeringar under helgen med Fatoya över 1.20 samt 1.25-banor. Jessica jagar kvalpoäng till Amatörtuoren i Falsterbo i sommar och gjorde tävlingsstarter i både Ljungby och Båstad.

ANNONS

I Alingsås bjöds det under lördagen på tävlingsklasser från en meter till 1.20 för häst.

I 1.10-klassen hoppade de båda TSR-ryttarna Mathilda Persson (Panamera W) och Therese Skogsberg (Chinson Lux Nw) var sin placering, och i 1.20-klassen gjorde Hanna Norrman och Honey Pie, Dalslands HsK, säsongsdebut med att bli trea.

I samma klass blev det även pris till Helena Magnusson, Lilla Edets RK, på Joy Division MT. Helena hade dessförinnan även fixat placering i 1.10-klassen tillsammans med klubbkompisen Embla Lindqvist på Alexis.

Under lördagen var det ponnyekipagens tur att inta hoppbanorna i Alingsås och här ramlade det in både segrar och placeringar.

Ida Lanhage, Vänersborgs RF, vann i lätt C med Spinning Wheel of Love, och Blenda Mattsson, Trollhättans SR, lätt B med Nattens Chateu.

Andraplaceringar i sina respektive klasser hoppade Tuva-Lisa Carlsson/Sunlight T, Dalslands HsK, Elsa Lundblad/Lillemons Montesa, Trollhättans SR, Olivia Johansson-Noresson/Dasty, Vänersborgs RF samt Isac Walter/Woodfield, Lilla Edets RK, hem.

Ella Hallqvist, också hon VRF, slutade fyra i lätt C med Wizzards Lightening medan Amanda Lundblad, TSR, red hem en tredjeplacering.

I Lidköping bjöds det på dressyrtävling för häst och med 72,50 procent slog Louise Brantefjord till med en tredjeplacering med Aladin i medelsvår C:1.

ANNONS

Det här var enbart andra starten för ekipaget tillsammans och härnäst kommer Louise att försöka kvala till SM och juniorklasserna med Aladin, en häst hon haft i sin ägo sedan januari.

ANNONS