Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Spännande kamp när rodd-SM avgjordes

VM- och EM-silvermedaljören Emma Fredh var det stora affischnamnet när den tredje och sista deltävlingen i inomhusrodd arrangerades i Arena Älvhögsborg. Och Emma var i en klass för sig.

– Det som känns viktigast för mig är tiden. Jag vill veta att jag ligger på en bra nivå inför sommarens tävlingar utomhus, säger Emma, som blev svensk inomhusmästare i lättviktsklassen över 2000 meter.

Målet i Trollhättan var att ro under sju minuter. Det klarade hon med minsta möjliga marginal, när hon vann på 6.59.9.

– Jag vet ungefär vilken tid jag ligger på, så jag hade ändå ganska bra koll på marginalerna, säger hon.

27-åriga Emma Fredh tog EM-silver i singelrodd 2015 och VM-silver i singelrodd 2016. Förra året försökte hon även att kvala in till OS i dubbel tillsammans med Trollhättetjejen Cecilia Lilja, men duon lyckades inte.

I år har Emma Fredh siktet inställt på att kvala till VM i Florida i september.

Hemmatjejen Helena Saarela slutade trea i klassen vid deltävlingen i lördags, men har bara varit med i en av de tre deltävlingarna som körts och kunde därför inte titulera sig SM-bronsmedaljör.

Bland herrseniorerna var Anders Backeus, Waxholm, ett känt namn i roddkretsar. Han höll för favoritskapet och vann seniorklassen i singelrodd över 2000 meter och blev även han svensk mästare.

Totalt deltog omkring 100 roddare i deltävlingen i Trollhättan.

Mattias Pettersson från arrangörsföreningen Regatta 84, en klubb verksam i Trollhättan/Vänersborg/Uddevalla och Lilla Edet, kände sig hedrad över att klubben fick arrangera den avgörande deltävlingen i SM-serien.

– Det är jättekul såklart. Vi arrangerade sprint-SM i kanalen här i Trollhättan i somras och vi har haft en deltävling i inomhusrodd tidigare, men det är första gången vi håller i den avgörande deltävlingen och SM-medaljer delas ut.