Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Markus Nilsson (till vänster) hade guldkänning i EM i bangolf, men fick nöja sig med silver. I mitten vinnaren Fabian Spies, Österrike, och till höger trean Marian Strasko från Tjeckien. Bild: Einar Mattsson

Stark insats gav Markus EM-silver

Markus Nilsson, som började sin bangolfkarriär i Hårdton i Vargön, gjorde sitt livs tävling och spelade hem ett EM-silver i Portugal. – Jag gjorde mitt bästa och det gick ju väldigt bra, säger Markus, som numera bor i Göteborg och tävlar för Jönköpings BGK.

21-årige Markus Nilsson hade förhoppningar om en bra placering på EM i bangolf. Men att det skulle bli medalj hade han inte vågat hoppas på.
– Det var över förväntan, men det är lite synd att det inte räckte hela vägen till guld. Jag spelade lite sämre på slutet med tvåor på de tre sista hålen.
Faktum är att Markus Nilsson hade guldkänning och ledde tävlingen inför de tre avslutande hålen.
– Jag kände mig inte nervös, men det stämde inte riktigt på slutet.
Ett sting av besvikelse över en utebliven guldmedalj låg över Markus Nilsson under prisutdelningen, men med några dagars distans till EM är han jättenöjd med sitt silver.
– Jag spelade väldigt bra, mitt bästa spel någonsin på betongen och jag gick bra även på eterniten.
Det blev även ett silver i lag för Markus Nilsson och han ståtar nu med totalt tre medaljer från internationella mästerskap, inräknat lagsilvret i VM förra året.
Även Jenny Erlandsson, med ursprung i Trollhättans BGK och numera tävlande för Kungälvs BGK, hade kvalat in till EM.
Men det blev inget lyckat mästerskap.
– Det gick inte alls som jag hade tänkt mig. Jag hade hoppats på topp-16 och vidare cupspel, men hamnade på 19:e plats.
Erlandsson gjorde sitt fjärde internationella mästerskap i Portugal, men har ännu aldrig riktigt lyckats i de stora sammanhangen.
– Jag är inte nöjd. Tyvärr så åkte man hem med samma känsla den här gången som vid de senaste stora mästerskapen – besvikelse.
Erlandsson försökte dock att glädja sig åt andra svenska framgångar, utöver Markus Nilsson silver och herrlagets silver, även klubbkompisen i Kungälv Eirik Seljelids brons i matchspelet.