Storpublik såg Fristad ta allsvenska kvalplatsen

Det gör ont att förlora en seriefinal och missa allsvenskt kval. …– De har flyt och vi får ingen utdelning, suckade Maria Olsson, normalt poängmakare i stor skala i Tvåstad KIK.

ANNONS
|

Förutsättningarna var enkla: Vinnaren tog allt, både serieseger och platsen i allsvenska kvalet. Och Christian Filipsson, tränare i Tvåstad, var stor i nederlaget: – Nu hoppas jag Fristad går upp, så att vi slipper dem nästa år.

Hela säsongen har kampen i Västergötlands division 1 varit en tvekamp, och med Fristad borta borde vägen ligga öppen för Tvåstad. Samtidigt efterlyser Maria Olsson fler jämna matcher: – Det skulle både serien och lagen tjäna på.

Som den i lördags, där den stora och röststarka publiken (den grönvita sektionen hördes mest...) gav matchen den inramning den förtjänade. – Ja, tänk om det kunde vara så här varje gång, fortsatte Olsson. Men med ett annat resultat förstås, det var ju inte så här hon och lagkompisarna tänkt sig lördagskvällen. Fristad gjorde dessutom mål i psykologiskt jobbiga lägen för hemmalaget: ... 0-2 med elva sekunder kvar av första perioden. ... och 1-4 när laget precis klarat ett numerärt underläge.

ANNONS

Tvåstads oförmåga att göra mål (Maria Olsson, Ximena Pettersson och Rebeca Lööf blev alla poänglösa) var ytterligare en orsak till förlusten.

– Och med facit i hand skulle vi nog matchat laget annorlunda, funderade Filipsson.

Nu flyttade han Ellen Svensson till förstafemman, och satte ned Rebeca Lööf på en backplats, men det var för sent. Forceringen i slutperioden gjorde att man kröp så nära som 3-5, men det stannade där, trots massor av bra möjligheter. – Vi gick till kval fel år, det här laget hade klarat sig bra i allsvenskan, men vi var inte mentalt förberedda den gången, säger Filipsson.

Ansiktsuttrycket sa att han inte tänker ge upp nu heller.

Matchfakta Tvåstad-Fristad 3-6 (0-2, 1-2, 2-2) Målen: 0-1 (5.08) Johanna Avelin, 0-2 (19.49) Sara Claesson, 1-2 (29.23) Ellen Svensson, 1-3 (33.14) Isabelle Danielsson, 1-4 (36.24) Sara Claesson, 1-5 (45.15) Julia Larsson, 2-5 (54.53) Amanda Pesonen, 3-5 (56.05) Elin Johansson, 3-6 (59.52) Julia Larsson. Domare: Sven Persson o Kenth Lindqvist. Publik: 425.

ANNONS