Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Julius Strömberg (till vänster) blev tvåa i Icebug Xperience West Coast Trail slagen av ettan Fredrik Bakkman. Bild: Privat

Strömberg tvåa i debuten

Vänersborgskillen och Hälle-löparen Julius Strömberg sprang in på en andraplats i sin första start i Icebug Xperience West Coast Trail.
– Det har varit en fantastik helg, sa Strömberg efter målgång på söndagen

Icebug Xperience West Coast Trail avgjordes under helgen ute på Sotenäset i Bohuslän. Loppet är en riktig kraftmätning då löparna ska springa totalt 75 km på tre dagar.

Vänersborgskillen och Hälle-löparen Julius Strömberg gjorde sin första start i tävlingen och han gjorde det riktigt bra när han sprang i mål som totaltvåa på tiden 5:24:55. Vann gjorde den landslagsmeriterade orienteraren Fredrik Bakkman, IFK Göteborg.

– Det har varit en fantastik helg. Ett riktigt bra arrangemang, fina leder att springa på och bra väder. Jag är mer än nöjd med min andraplats, sa Julius efter målgång på söndagen.

Ramsvik var centralort för tävlingen och det var tre varierande etapper under helgen, där bland annat en färjeöverfart och två stopp för broöppning ingick. Vid dessa stopp stannades klockan så ingen effektiv tid förlorades utan istället fick löparna lite extra vila.

Den första etappen gick från Ramsvik och med målgång mitt på klassiska Smögenbryggan. Etapp två hade starten förlagd till Bohus Malmön och man sprang en dryg mil på ön innan man tog färjan över till fastlandet, för ytterligare två mils löpning innan målet i Kungshamn. Den avslutande etappen på söndagen startade i Hunnebostrand och med mål på Ramsvik.

– Det är verkligen en varierande terräng här med både skog och berg och väldigt kuperat. Mina föräldrar har hus utanför Kungshamn så jag har tränat och sprungit en hel del här, och i år kände jag mig redo för detta kraftprov, förklarade Julius.

I de två första etapperna kom Julius i mål som tvåa, och det var framförallt lördagens långa etapp som bäddade för hans andraplats. Då höll han nästan jämna steg med slutsegraren Fredrik Bakkman och var fyra minuter före trean Thomas Abrahamsson. Så inför söndagens avslutande sträcka handlade det mest om att bevaka sin position.

– Jag var seg på söndagsmorgon men jag hade drygt fem minuter tillgodo på trean så jag tänkte att bara försöka att bevaka min andraplats.

Julius öppnade också bra den sista dagen och efter halva distansen var han en dryg halvminut före slutliga trean Thomas Abrahamsson från Stenungssund, men Thomas hann i kapp och kom i mål 15 sekunder före Julius. Andraplatsen totalt var dock aldrig hotad.

– Jag var rejält sliten på slutet och de sista kilometerna in mot mål var otroligt tunga, men som tur var tappade jag inte så mycket. Jag är oerhört nöjd med min insats, men nu blir det att vila några dagar för det värker överallt i kroppen, sa en glad Julius Strömberg.