Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Janne Borgstedt

TBF kvalar till högsta serien

Trollhättan Badminton har bestämt sig. Det blir kval till högsta ligan. – Vi är i ett tydligare ekonomiskt läge än förra året och våra spelare har ett år mer rutin, sammanfattar Janne Borgstedt, ordförande i Trollhättan Badminton beslutet.

I fjol vann Trollhättan Badminton (TBF) serien och gavs möjlighet att kvala upp till Svenska Badmintonligan (före detta elitserien). Då tackade klubben nej.

– Vi stod inför att flytta in i Innovatumhallen och visste inte vad det skulle det kosta att vara där. Dessutom hade vi en snittålder på laget under 20 år, säger Janne Borgstedt.

Nu, ett år senare, är förutsättningarna att kvala bättre.

– Vi vet kostnaderna och vi vet det innebär att vara i hallen. Dessutom har spelarna ett år mer rutin.

Snittåldern på spelarna i laget är dock fortsatt låg, knappt 21 år, vilket är mycket ovanligt för ett lag som kvalar upp till högsta serien. Dessutom består laget av egna produkter till 100 procent.

– Oavsett om vi går upp eller inte har vi sagt att vi ska se över spelartruppen till nästa säsong. Vi behöver förstärka och bredda och vi tittar på spelare inte bara i Sverige, utan även utåt mot Asien, som till exempel Indonesien och Malaysia.

Kvalet avgörs preliminärt den 29:e april. Motståndare blir antingen Malmö eller Västra Frölunda från division 1 södra.

– Den serien blir klar den 8:e april. Kvalet avgörs i en lagmatch, troligtvis på neutral plan, säger Janne Borgstedt.

Det är ett speciellt kval i år, eftersom båda lagen som kvalar kommer från division 1.

– Det beror på att ett lag drog sig ur högsta serien sent. Den serien har därför bara bestått av sju lag i år. På så sätt är det lite lättare att kvala upp i år.

Klarar TBF kvalet innebär det nytt motstånd och längre resor. Högsta serien består i nuläget av Umeå, Uppsala, Halmstad och fyra lag från Stockholmsområdet.