Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jesper Borgstedt vann U19-klassen i singel.  Bild: Privat
Jesper Borgstedt vann U19-klassen i singel. Bild: Privat

TBF tog hem två guld i Norge

Trollhättans BF fick utbringa ”seiern är vår” i två klasser när en grupp på 15 ungdomar och ledare besökte Haugerud, Oslo, för att tävla i Norges U15- och U19-ranking tävling. Totalt blev det två guld, tre semifinalplatser och fem kvartsfinaler.

De två gulden kom i U19, i singel genom Jesper Borgstedt och i dubbel genom Jesper och Alexander Strandberg.

Samtliga fem killar i U19-klassen i singel gick vidare ur poolspelet. Det blev stopp för Johan Rödin i 16-delsfinal, medan Alexander Strandberg och Toste Isaksson fick ge sig i åttondelsfinalen. För Erik Rödin tog det stopp i kvartsfinal mot Jesper Borgstedt. Jesper vann sedan final mot Jonas Östhassel med 21-16 i skiljeset och tog hem segern.

I dubbel blev det seger för Jesper och Alexander mot Östhassel/Iversson med 2-0 i set. Johan och Erik Rödin fick ge sig i poolfinalen mot just Östhassel/Iversen med 1-2 i set.

Det blev ytterligare fyra kvartsfinaler för TBF i U19-klassen, i singel genom Linnea André och i mixed genom Toste och Sophie Nordberg-Saxberg samt Linnea André och Erik Rödin med norska partners. I U15-klassen blev det tre semifinaler genom Annie Nordberg-Saxberg och Elsa Ceivik i singel och i mixed av Annie tillsammans med Sturla Mörk från Trollhättans vänort Kristiansand.

Närmast finalplats var Elsa som föll med 19-21, 18-21 i en jämn match. Även Annies mixed var tuff och en knapp förlust i första set med 21-23.

Tom Roslin, TBF:s lovande U15-spelare, var i Gentofte, Danmark, på en E-rekketävling. Efter poolvinster vann Tom åttondelsfinalen efter bra spel. Dock blev det stopp i kvartsfinalen mot en semi-seedad dansk spelare.