Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/1

Tio medaljer för TFiK på Öresundsspelen

Varje sommar åker Trollhättans FiK på tävlingsläger i Helsingborg, där klubben deltar i anrika Öresundsspelen.
I år var den truppen den största någonsin.
Framgångarna blev också större än vanligt, då klubbens deltagare hemförde hela tio medaljer varav två guld.

Konkurrensen är i de flesta grenar stenhård, då många duktiga friidrottare från Danmark och framförallt Tyskland deltar.

De två segrarna hemförde inte oväntat Elvira Tanderud som först vann 300 meter i F14-klassen på ett överlägset sätt. Hon var två sekunder före tvåan när hon noterade 40,12, vilket var nytt Öresundsspelsrekord med cirka åtta tiondelar.

Hon följde sedan upp detta med att vinna även 80 meter, där hon utkämpade en hård kamp mot den tyska tjejen som besegrade henne på Världsungdomsspelen förra helgen. Elvira sprang på den fantastiska tiden 9,81 och vann med två hundradelars marginal.

Tyvärr blåste det för mycket medvind för att resultatet ska tas in i statistiken.

Två gånger silver

Nils Ekström tog hem två silvermedaljer genom att komma på andra plats i båda häckloppen. På 300 m häck var han med en stark finish nära att ta hem segern. Han sprang på 40,62 vilket är nytt personligt och nytt klubbrekord.

Även i det korta häckloppet var Nils nära att med en stark avslutning ta segern. Hans tid blev nu 11,12 vilket är det snabbaste han sprungit på, men tyvärr blåste det för mycket medvind även för honom.

Jonathan Borg tog även han två medaljer. Först som trea på 400 m häck i män seniorer, där han gjorde sitt snabbaste lopp hittills då han fick sluttiden 58,33. Sedan som tvåa på 400 meter i sin åldersklass P19. Även här satte han personligt rekord med dryga sekunden och noterade nu tiden 51,99. Båda tiderna är dessutom nya klubbrekord.

Nytt klubbrekord

En andraplats tog också Linnea Fohlén Gladh, detta i kula i F12. Linnea förbättrade precis som hon brukar sitt personliga rekord med cirka decimetern. Resultatet blev 12,17 meter vilket är nytt klubbrekord. Linnea kom även sexa i spjut i F13-klassen.

Den sista silvermedaljen tog David Cannmo på 1 500 meter i seniorklassen. David tävlade flitigt och kom även fyra på 400 meter i P17 och liksom på 800 i seniorklassen.

De resterande bronsen togs i kastgrenar. Alltid duktiga Hanna Borgemyr kom trea i kula F19 med resultatet 10,92 m och Lovisa Hörnström kom på tredje plats i diskus F15 med nya klubbrekordet 32,76 m.

Närmast utanför de tre första platserna kom Alvin Fohlén Gladh på fjärdeplats i P10 kula. Han fick iväg järnklumpen 6,86 m. Hampus Borgemyr kom femma i spjut i klassen P19.

Under 23 sekunder

I övrigt kan nämnas att Johan Carlsson i både försök och final gick under 23 sekunder på 200 m med 28,87 som bäst, tyvärr dock i för stark medvind. Ella Feldthusen putsade sitt personliga rekord på 200 m till 28,36 och Ida Hägnander satte nytt personligt rekord med cirka 40 cm i längd.

Noterbart är också att Lovisa Hörnström och Hanna Johansson båda noterade nya klubbrekord i slägga trots att grenen inte går att träna på ett vettigt sätt i Trollhättan.