Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tobias Jonsson tävlar i finalen i längdhopp den 9 september 2016 under Paralympics i Rio de Janeiro. 

Tobias är årets friidrottare

Tobias Jonsson från Brålanda får priset som årets friidrottare av Västergötlands Parasportförbund. Jonsson tilldelades utmärkelsen i samband med förbundets årsmöte på torsdagskvällen.

21-årige Tobias är yngre bror till framgångsrike Per Jonsson och har sina rötter i Dalsland. Han bor i Bollnäs sedan flera år tillbaka och studerar där på idrottsgymnasium.

Tobias slog till med fina resultat i både EM och Paralympics under 2016. Vid EM i Italien i juni slutade han tvåa i längdhopp med nytt personligt rekord, 6.69, endast slagen av storebror Per.

I Paralympics i Rio i september slutade han sexa efter att ha förbättrat sitt personbästa med hela 28 centimeter till 6.97, bara sju centimeter från pallen.

Det är tredje gången som Tobias belönas med en utmärkelse av Västergötlands Parasportförbund. Tidigare har han fått utmärkelser som junior, för att ha varit ung och begåvad.

Tobias Jonsson har för tillfället fokus inställt på VM i London i juli.

– Jag hoppas på att bli bland de bästa och kunna höja mig ytterligare en nivå.

Tobias Jonsson kommer förutom längdhopp, att även delta på 100 meter.

Storebror Per har också siktet inställt på VM i London.

Fotnot: Även Lars Björnberg och Carina Lodenstrand, Magnus Åbergs gymnasium, belönades i samband med årsmötet. De tilldelades Västgötabuketten.