Kan än. Tidigare världsmästaren Tore Torgersen vann i helgen Irish Open, 21 år efter förra triumfen.

Tore vann åter efter 21 år

1996 vann den norske bowlingstjärnan Tore Torgersen Irish Open för första gången. I söndags vann han igen. – Min finalmotståndare var inte ens född när jag vann förra gången, säger rutinerade Tore som till vardags spelar i allsvenskan med BK Skrufscha.

|

Tore Torgersen har varit världsmästare och vunnit VM- och EM-medaljer i alla valörer. Fortfarande är den 48-årige norrmannen aktiv på hög nivå. Han spelar bland annat bowling i allsvenskan med Vänersborgslaget BK Skrufscha och deltar i en del turneringar på Europatouren.

I helgen tävlade han i Irish Open i Dublin, en turnering som han alltså vann redan 1996.

– Jag trivs med att spela på Irland. Jag har varit i final vid ytterligare tre tillfällen också, men då utan att vinna, säger Tore.

I helgens tävling, som avgjordes i form av matchspel, mötte Tore det största hindret mot James Wigmore i åttondelsfinalen.

– Det var nära förlust där. Min motståndare hade läge att avgöra med två strikes, men tog inte chansen.

Istället vann Tore matchen och efter det spelade han bara bättre och bättre.

I kvartsfinalen blev det vinst mot hemmaspelaren Barry Foley, som var tagen av stundens allvar och underpresterade. I semifinalen vann Tore mot den finländske tvåhandsspelaren Santtu Thavanainen, som för bara ett par veckor sedan nådde tredjeplatsen i den största tävlingen på Europatouren.

Tore lade grunden till segern genom en hög lägstanivå och 258 poäng i den andra serien.

– Jag hade en hög lägstanivå genom hela tävlingen, säger Tore.

I finalen mötte Tore kvinnligt motstånd i form av brittiskan Keira Louise Reay. Den första serien gav 267 poäng och var hans bästa under hela turneringen.

Det hjälpte inte att Reay spelade upp sig i sin andra serie. Tore var allt för stabil och vann även den serien.

– Jag hade dåliga associationer eftersom jag spelat mot tjejer tidigare och förlorat, men den här gången spelade jag riktigt bra i båda finalserierna.

Med totalpoängen 503 på två serier var Tore ostoppbar.

Nu väntar seriespel med Skrufscha kommande helg. Nästa turnering utomlands är i München om knappt tre veckor.