Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Tre medaljer för TFiK vid Världsungdomsspelen

När Nordens största ungdomstävling i friidrott ägde rum på Ullevi lyckades deltagarna från Trollhättans FiK erövra tre stycken medaljer, en av varje slag.

Eftersom startfälten ofta ligger på runt 80 deltagare eller fler är det en verklig prestation att komma på prispallen.

Elvira Tanderud lyckades till och med ta den ädlaste av medaljer då hon klart vann 80 meter för F15. Elvira sprang först på bästa tiden i försöken (10,00s), för att i motvinden i finalen vinna på 10,01. Hennes segermarginal blev drygt en tiondel.

Elvira tog även hem en andra medalj genom att komma trea på 300 meter. Linnea öppnade loppet stenhårt och ledde klart men orkade inte riktigt hålla den höga farten och blev på upploppet omsprungen av två tjejer. Elviras tid 40,20s är årsbästa för henne .

En silvermedalj blev facit för Linnea Fohlén Gladh i kula för flickor 13 år. Linnea satte nytt personligt rekord och var för första gången över 15 meter då hon stötte 15,09. Hon hade cirka en halvmeters marginal ner till trean, men också en bit upp till segrarinnan. Linneas resultat är en förbättring av hennes eget klubbrekord med 21 centimeter.

David Cannmo var mycket nära medalj på 800 meter i P19. David sprang på 2,00,38 min och var endast två futtiga hundradelar efter trean i mål. David går på löpargymnasiet i Sollentuna och kommer endast hem och deltar i klubbens träningar och tävlingar under loven .