Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elvira Tanderud tog en seger under Julklappsjakten i helgen. Arkivbild.  Bild: Christian Flodin
Elvira Tanderud tog en seger under Julklappsjakten i helgen. Arkivbild. Bild: Christian Flodin

Tre segrar för TFiK i Julklappsjakten

Göteborgs KIK:s traditionella tävling Julklappsjakten är för många premiärtävling för innesäsongen och samlar många deltagare. I år kom några av deltagarna från Trollhättans FiK och dessa noterade fina resultat.

Facit för deltagarna från TFiK blev tre segrar och två andraplatser samt ytterligare några placeringar alldeles utanför prispallen.

Två av segrarna togs av Nils Ekström. Nils vann 400 meter i P17 med tiden 53,47, vilket är en putsning av hans personliga rekord med 17 hundradelar, samt 60 meter häck där han fick springa i seniorklassen men trots det var han först i mål. Även här satte Nils Ekström personligt rekord och noterade finfina tiden 8,40, vilket är en förbättring med hela fyra tiondelar.

Den tredje segern tog, inte oväntat, Elvira Tanderud på 60 meter i F16. Elvira sprang först på 7,71 i försöken och var sedan ännu snabbare i finalen där hon sprang på finfina 7,66. Båda dessa tider är under hennes gamla personliga rekord. Finaltiden var även ny rekordtid för Julklappsjakten.

Elviras träningskompis Ella Feldthusen kom tvåa på 60 meter i F17-klassen. Ella, som nu är besvärsfri från en skada hon dragits med en tid, putsade sitt personliga rekord genom att springa på 8,34.

Den andra silverplatsen hemfördes av Linnea Fohlén Gladh som kom tvåa i kula F14 med resultatet 11,45 meter. Resultatet är en tangering av hennes personliga rekord med den tyngre kulan hon stöter med numera. Linnea hoppade även 1,40 i höjd.

Nära prispallen var Jack Wennman som kom fyra i längd P14 och kom återigen över fem meter då han hoppade 5,01. Jack har tidigare hoppat cirka två decimeter längre.

TFiK-arna tog även två sjätteplatser. Dessa togs av Indra Johansson på 400 meter F16 med tiden 64,03 samt Ida Hägnander som kom på sjätteplats i höjd i F16. Deltog gjorde även Alvin Fohlén Gladh som stötte 6,69 i kula och Ida Kraft sprang 1000 meter i F15 på tiden 3,16,03.