Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Trialtalanger träffades i Lilla Edet

På Högstorps motorstadion utanför Lilla Edet, samlades i helgen de 20 mest lovande ungdomarna i trail för att vässa formen inför kommande säsong. – Det är en satsning som startade i fjol, och där vi samlar de bästa förarna mellan tolv och 15 år för att lära ut, säger Cerry Holmgren, koordinator i Lilla Edets MC.

Över stock och sten tränar de på att ta sig fram på de olika proven.

På ställen som det är närmast omöjligt att ta sig upp klättrar de med motorcykeln både balanserat och lätt, och det är inte utan man blir imponerad.

Svemo Future heter satsningen på unga talangfulla förare mellan 12 och 15 år, och det kom ungdomar från hela Sverige till Lilla Edet i helgen.

– Efter att vi startade upp detta förra året har det blivit mycket positiv respons på detta. Förarna får rutinerade lärare som vägleder dem, berättar Cerry.

Under lördagen var det träning för att vara Minder. Det är en person som under provet följer föraren och om det skulle gå fel skall kunna fånga upp föraren.

Här var det nästan bara föräldrar som fick lära sig att ha rätt kommunikation med sin grabb.

En av lärarna var Eddie Karlsson, Kungsbacka, och med åtta raka SM-guld och sex år som VM-förare saknas inte rutin från hans sida.

– Det här ser jag som en bra satsning, de kan lära sig en del och får även möjlighet att träffa andra förare inom sporten, säger Eddie.