Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Här är damernas A-lag "in action", men i höst finns även chansen att få se högklassig juniorhandboll i Arena Älvhögsborg.

Trollhättan arrangerar junior-EM

Vartannat år spelas junior-EM i handboll för KFUM-lag. I höst har KFUM Trollhättan utsetts till arrangörer för turneringen. – Vi är jätteglada att vi får arrangera det här, säger Eje Grönquist, tävlingsansvarig för KFUM Trollhättan.

Från början var det meningen att turneringen skulle hållas i Tyskland, men av olika anledningar föll istället valet på Trollhättan.

– Vi ser det här som en jättechans att marknadsföra KFUM samtidigt som vi får träningsmatcher inför seriestarten. De här ungdomarna är vår framtid och vi satsar stenhårt på dem, säger Eje Grönquist.

Det beräknas bli 10 lag, 5 damlag och 5 herrlag, i åldrarna 16-19 år som deltar. KFUM Trollhättan ställer upp med egna lag på både dam- och herrsidan vid namn Sverige 2, medan Sverige 1 utgörs av spelare från KFUM-klubbar i Lund, Kalmar och Ulricehamn.

Förutom 15-17 fulltidsmatcher kommer en "KFUM Social kväll" att anordnas med en gemensam kamratmåltid och möjlighet till socialt umgänge och erfarenhetsutbyte. Deltagarna kommer även att få uppleva en sightseeing av Trollhättans sevärdheter.

– Det är omkring 200 personer som kommer, så vi har ansökt om pengar hos kommunstyrelsen för att få hjälp med maten, säger Eje Grönquist.

Turneringen spelas i Arena Älvhögsborg 7-10 september.

Fotnot: KFUM är en förkortning för Kristliga föreningen av Unga Människor och är en av Sveriges äldsta ungdomsorganisationer.