Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Trollhättans FiK firade 10 år

Trollhättans FiK bildades 1 oktober 2008 och firar tio år i år. Detta firades på fredag kväll med en jubileumsfest för de äldre aktiva, före detta aktiva, tränare, ledare och föräldrar. Totalt samlades runt 75 personer på Buddys restaurang i Trollhättan.

De yngre aktiva firade med ett besök på HopnPop där drygt 80 ungdomar hoppade och studsade.

TFiK är en sammanslagning av TSK:s friidrottssektion och arenafriidrottarna i gamla TIF. Sammanslagningen har varit mycket lyckad och klubben har utvecklats undan för undan

Medlemsantalet ligger runt 400 vilket är fler än ursprungsklubbarna förut hade tillsammans. Likaså har kadern av tränare ökat så att klubben nu kan erbjuda en bra träningsverksamhet från sju år med ett åldersintervall på två-tre år i varje grupp.

De aktiva från klubben har också skördat stora framgångar på SM-tävlingar. 48 SM-medaljer varav 17 guld har aktiva från klubben hemfört. På Götalandsmästerskapen för 13 och 14-åringar har medaljskörden blivit 45 medaljer. Av dem är hela 25 guldmedaljer.

Fyra av klubbens aktiva har dessutom fått dra på sig den blågula dressen och representerat Sverige i landskampen för ungdom mot Finland.

Framgångarna är ett resultat av det gedigna arbete som klubbens ledare och tränare lägger ner Men allra störst del av framgångarna har klubbens ordförande Lars Axelsson haft. Han var först en av initiativtagarna till sammanslagningen och har sedan som klubbens ordförande under alla tio år drivit klubbens verksamhet framåt.

En del utmärkelser från Västergötlands Friidrottsförbund delades också ut. Torvald Brahm och Conny Carlsson fick VFIF:s förtjänstdiplom, Helena Börjesson, Lars Axelsson och Janne Öhrn fick diplom och förtjänstmärke, Bengt Evertsson förtjänstmedalj i silver och Gunnel Andersson förtjänstmedalj i guld.

Från Svenska Friidrottsförbundet fick Janne, Lars och Helena diplom och förtjänstmärke.

Enar Karlsson och Bengt Evertson förtjänstmärke och Gunnel Andersson diplom, förtjänstmärke och medalj i silver. Medaljen berättigar till fritt inträde till idrottstävlingar i Sverige.