Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Karlingsjö, Wilhelm Ekensskär, Emil Klockar och Arvid Karlingsjö på plats i norska Bjugn.  Bild: Skridskoförbundet
David Karlingsjö, Wilhelm Ekensskär, Emil Klockar och Arvid Karlingsjö på plats i norska Bjugn. Bild: Skridskoförbundet

Trollhätteskrinnare körde internationellt

Årets först junior- och neoseniorvärldscup på skridsko avgjordes den gångna helgen i norska Bjugn utanför Trondheim. På plats fanns tre åkare från Trollhättan.

I juniorklassen kvalificerade sig Arvid Karlingsjö för första gången och han fick köra 500 meter. Förutom Arvid så deltog även Emil Klockar från Sundsvall.

– Det var roligt att få representera Sverige i en världscup. Men helgens resultat kunde blivit betydligt bättre, då jag gjorde stora misstag under loppet som fick stor betydelse för slutresultatet. Men det finns även positiva bitar som jag tar med mig till resten av säsongen, säger Karlingsjö.

I neoseniorklassen körde David Karlingsjö 500 och 1000 meter samt masstarten över tio varv.

– Helgen kunde gått betydligt bättre än vad den gjorde. Jag hade en del missöden under mina lopp där jag tyvärr fick ett antal avgörande felskär som gjorde att jag drog på mig onödigt mycket mjölksyra och stress, säger Karlingsjö.

Wilhelm Ekensskär körde 1000, 1500 och 3000 meter samt masstarten över tio varv.

– Jag hittade inte riktigt formen inför helgen, och fick bland annat kämpa med magproblem under lördagens tävlingar. Söndagen gav hopp om att formen börjar komma tillbaka i och med en sjätteplats på den avslutande masstarten där jag bland annat krigade till mig två tredjeplatser i spurterna, säger Ekensskär.

Förutom de individuella loppen körde Trollhättekillarna en teamsprint tillsammans. Ledare var Joel Eriksson och Paulina Wallin, båda från Göteborg.

Nu laddar Wilhelm Ekensskär och David Karlingsjö inför nästa U23-världscup som äger rum redan till helgen i holländska staden Enschede.