Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Två TBF-guld i Varberg

Vid en av säsongens sista tävlingar, Varberg International, blev det många framgångar för Trollhättans badmintonförening. Guld i dubbel U13 och U19, finalplats i mixed U19, sex semifinaler samt sex kvartsfinaler.

Karolina Widberg vann dubbel U13 tillsammans med Askims Anvita Harakamani samt ett brons i mixed U13 med Viktor Chen från Göteborgs BK.

Emelie Borgstedt tog guld i dubbel U19/Elit efter att hon, tillsammans med partnern Behnaz Pirzamanbein från Lugi/Lund, besegrat det finska paret Nyström/Monnberg med 24-22 i skiljeset.

Emelie tog även ett silver i mixed U19/Elit med Filip Suwanphingkha från Halmstad efter förlust mot finska Von Phaler/Nyström med 1-2 i set.

I U13-klassen blev det semifinal för Malte Kleveros Landén i dubbel och två kvartsfinaler för Gustav Isaksson i dubbel och mixed.

U15-spelarna Elsa Ceivik och Annie Nordberg Saxberg gick till kvartsfinal i dubbel, och Elsa till kvartsfinal i mixed.

Tre semifinaler i U17-klassen. Toste Isaksson och Alexander Strandberg i dubbel, Alexander och Linnea André i mixed och även Erik Rödin i mixed med Maya Kjellén från Tellus/Ulricehamn. Erik, med broder Johan, gick till kvartsfinal i dubbel och även kvartsfinal för Toste med Sophie Nordberg Saxberg i mixed.

Avslutningsvis en semifinalplats för U19/Elit paret Oskar Westerlund och Felix Nandin som tyvärr fick lämna WO i semifinalen efter Felix insjuknat i feber.

Det som återstår för TBF denna säsongen är lag-SM i Täby för U13, U15 och U17 kommande helg, en ungdomstävling i Danmark samt Gothenburg Open i början av juni.