Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mot seger. Får IBK Vänersborg anledning att jubla i dag?

Viktigt bottenmöte väntar i Idrottshuset

Tibro IBK är i extremt behov av poäng, IBK Vänersborg vill absolut inte bli inblandat i någon bottenstrid. Det är förutsättningarna när de båda lagen möts i dag.

Se matchen live här. 

Tabelläget är så att Tibro IBK ligger sist med endast en poäng, ett snäpp högre upp återfinns IBK Vänersborg på tio poäng. I dag möts de båda i Idrottshuset i Vänersborg.

– Tibro kommer verkligen gå för vinst för det här är deras chans. Om de inte vinner är de avhängda, säger Frederick Söderblom, tränare i IBK Vänersborg.

Vända negativ trend

Även IBK suktar efter en seger, senast de fick anledning att jubla var den 24 november 2017 när de vann borta mot Rydboholms SK. Sedan dess har det blivit fem raka förluster.

– Det sätter sig såklart på självförtroendet att förlora, men framförallt när vi inte gör mål och samtidigt släpper in enkla mål, säger Söderblom.

– Det har sett bra ut spelmässigt och i väldigt många matcher har vi fört spelet, men vi sätter inte dit bollarna.

I dagens match mot Tibro hoppas han att målskyttet ska lossna, men en enkel vinst tror Söderblom inte att det kommer att bli.

– Enligt tabellen är de ett bottenlag. Men de har spelat flera jämna matcher mot bra lag, men också förlorat stort. De blandar och ger. Vi måste göra mål och stoppa deras omställningar.

Jobba med sitt spel

En vinst skulle för IBK:s del innebära lite arbetsro, och en chans att i lugn och ro försöka sätta sitt spelsystem.

– Om vi vinner behöver vi inte fokusera lika mycket på att vinna i kommande matcher, utan kan ha som målsättningar att sätta vårt spel, säger Söderblom.

– Vi är ett nytt lag och vi försöker få till ett spel som IBK inte har haft innan. Tidigare har det mest byggt på ett par spelskickliga spelare som fått lösa allt. Nu är målet att vi ska skapa ett spel där vi kan föra matcher och där vi inte behöver vara beroende av individer.