Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Både Vänersborgs RK:s damer och herrar vann första SM-kvalet i region Väst.

VRK överlägsna i SM-kval

Det blev en lyckad helg för Vänersborgs rugbyklubb. Både damerna och herrarna vann första omgången av kvalet till SM.

Det är inte bara fotboll som spelas på Vänersvallen, i lördags var det skådeplats för säsongen första SM-kval i 7-mannarugby i region Väst. Plats i SM-slutspelet under SM-veckan i Borås i sommar står på spel.

Det blev en bra dag för arrangörsklubben Vänersborgs RK, både herrarna och damerna vann kvalet och tar med sig full poäng in i nästa kval som äger rum i Göteborg på Kristi himmelsfärd.

– Det var en bra start på säsongen, säger Maja Meuller, medieansvarig och spelare.

För motståndet stod Göteborg RF och Borås RFC, och alla lagen mötte varandra två gånger. Damlaget vann alla fyra matcher i överlägsen stil.

– Det var solklara vinster för oss. Göteborg är regerande mästare och det var väldigt skönt att vinna mot dem, säger Maja Meuller.

Förutom en oavgjord match mot Göteborg vann även herrlaget i överlägsen stil. Och nu väntar alltså nästa kval i slutet av maj. Går de vidare därifrån väntar semifinalsspel innan vi vet om lagen får vara med och göra upp om gulden på SM-veckan i sommar.

– Damlaget kom tvåa förra året. Detta år har vi höga förväntningar och siktar på guld. Jag tror det kan bli vårt år i år, säger Meuller.