Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Vänersborgs rugbyklubb vann helgens kvalspel i Göteborg.  Bild: Johanna Josephsson
Vänersborgs rugbyklubb vann helgens kvalspel i Göteborg. Bild: Johanna Josephsson

VRK ett steg närmare SM-guld

Vänersborgs rugbyklubb har tagit ytterligare ett steg mot det efterlängtade SM-guldet. I helgen vann laget det andra kvalspelet av fyra.

För några helger sedan vann Vänersborgs rugbyklubb det första kvalspelet till SM i 7-mannarugby, som avgörs under SM-veckan i Malmö i slutet av juni. För motståndet stod övriga lag i region mitt.

I helgen åkte laget till Göteborg för säsongens andra kvalspel. Den här gången var motståndet både lagen från region mitt och syd.

Kvalet började med match mot hemmalaget Göteborg där VRK, trots en seg start, lyckades vinna med 41-5. Efter det tog man en säker seger mot Lugi, segersiffrorna blev 34-0. Även i den sista gruppspelsmatchen blev det seger. Den här gången mot Pingvin RC som förvisso bjöd på en hård kamp men där VRK till slut kunde vinna med 20-12.

Segern innebar gruppvinst och match mot den andra gruppettan Kalmar. Efter seger med 40-10 stod VRK återigen som kvalsegrare.

Nästa kvalspel spelas redan på lördag 25 maj i Enköping där lagen från region mitt och norr möts. Sedan avslutas det hela med kval på hemmaplan den 30 maj. Därefter vet vi vilka åtta som går till SM-slutspel.