Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

VRK-tjejerna som på ett övertygande sätt tog sig till semifinalomgången i SM i 7-mannarugby. Bild: Privat

VRK-lag till SM-semifinal

VRK:s dam- och herrlag har spelat säsongens andra och sista SM-kval i 7-mannarugby i Linköping.

För herrarna, som saknade flera av sina tongivande spelare, slutade det första kvalet med förluster i samtliga tre matcher, men ett par av dem var ändå knappa efter en bra laginsats.

Damerna spelade endast två matcher, efter att Linköping dragit sig ur det första kvalet, och vann båda matcherna där Göteborg RF och Borås RFC stod för motståndet. Resultaten blev 36-7 respektive 35-5.

Herrarna, som fick tillbaka enstaka spelare som man saknat helgen innan, spelade stundvis mycket bra rugby i Linköping och försökte få ihop lagspelet, men fick till slut se sig besegrade av Hammarby, Göteborg och Linköping, dock även i detta kval med knappa förluster.

Trots detta har herrarna kvalificerat sig för semifinalomgången i syd.

Damlaget övertygade

Damerna, med ambitionen att ta hem SM-guldet i 7-manna i år, åkte med ett starkt lag och mötte denna gång Linköpings RK och Borås RFC, efter att Göteborg i stället dragit sig ur det andra kvalet.

Båda matcherna slutade med vinst för VRK, 14-0 respektive 40-0. VRK har därmed knipit förstaplatsen i kvalgruppen och går övertygande vidare till semifinalomgången.

Efter de två matcherna spelades även en match utom tävlan mellan VRK och ett mixat lag från Borås/Linköping, som även den vanns av VRK.

Maja mest värdefull

I slutet av dagen utsågs hela turneringens mest värdefulla dam- respektive herrspelare. På damsidan korades VRK-spelaren Maja Meuller och bland herrarna en av Göteborgs spelare.

Nu är som sagt både VRKs damer och herrar vidare till semifinalomgången.

Damerna spelar i norrgruppen, närmare bestämt i Södertälje, och möter Stockholm Exiles, Uppsala RFC, Enköping RK och Borås RFC.

Herrarna spelar i stället i sydgruppen och möter Wexiö RK, Malmö RC, Helsingborg RC Gripen och Hammarby.

Från varje semifinal går fyra dam- respektive herrlag vidare till slutspelet i Helsingborg under SM-veckan och avgörs 7-8 juli.