70 personliga rekord slogs – i samma tävling

Skridskoklubben Trollhättans årliga ungdomstävling Novemberlöpet blev minst sagt en fartfylld tillställning. Merparten av åkarna, där många var lokala, putsade sin egna personliga rekord och tävlingsledaren Göran van der Poel pekar på en tydlig anledning.
– Isen i Slättbergshallen är exceptionell, säger van der Poel.

ANNONS

Det var under helgen som Skridskoklubben Trollhättan arrangerade Novemberlöpet i Slättbergshallen. Tävlingen som pågår över två dagar och där startfältet är indelade i fyra olika åldersgrupper där distanserna är anpassade därefter.

I årets upplaga fanns tolv åkare från hemmaklubben med på startlinjen, men även tre norska klubbar, Gävle, Falun/Borlänge, Stockholm, Eskilstuna, Örebro och Göteborg fanns representerade.

Och fort skulle det gå – minst sagt.

Totalt i tävlingen och över alla distanser slogs inte mindre än 70 personliga rekord i årets upplaga av Novemberlöpet. En smått otrolig siffra, men tävlingsledaren Göran van der Poel har en förklaring.

– Isen i Slättbergshallen är exceptionell, så är det faktiskt. Den är så bra så det är inte sant. Alla som kommer hit gör riktigt bra tider, säger Göran van der Poel.

ANNONS

Beyoncé vinnare

Det var också många av Skridskoklubben Trollhättans åkare som levererade.

I klassen flickor 13-14 år stod Beyoncé Andersson som segrare och gjorde sina bästa tider i karriären på såväl 500 som 1 000 och 1 500 meter. Personbästat på den längsta av distanserna putsades med hela 13 sekunder där hennes nya lyder 2.32,15.

Dessutom finns det fler Nils än bara Nils van der Poel som kan åka fort i klubben. Nils Samuelsson i pojkar 13-14 år slog nämligen till med ett personbästa på 1 000 meter där han för första gången, med dryga sekunden, tog sig under två minuter.

Övriga tävlanden från hemmaklubben var Hilla Rosén (för övrigt tvåa i klassen flickor 11-12), Johanna Jacobsson, Elin Norling, Loke Forsell, Henna Rosén, Idun Rosén, Tage Samuelsson, Lennox Andersson, Carl Baatz Nagel och Olle Väisänen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS