Hannah Grytegård, i vitt, och hennes VästeråsIrsta har fått en gåva på 100 000 kronor av en 96-årig supporter. Arkivbild.
Hannah Grytegård, i vitt, och hennes VästeråsIrsta har fått en gåva på 100 000 kronor av en 96-årig supporter. Arkivbild. Bild: Thomas Johansson/TT

96-åring hjälper favoritklubben

ANNONS

Handbollsklubben VästeråsIrstas damer får mitt under coronakrisen en välkommen gåva.

96-åriga supportern Svea Frännbo skänker 100 000 kronor till klubbens damlag.

– Klubben är speciell för mig, säger hon till Aftonbladet.

VästeråsIrstas klubbchef Thomas Morén är tagen av det fina stödet. Han säger till VLT:

– Det var mer än vad vi någonsin kunnat drömma om. Helt fantastiskt. Hon beskrev att hon upplevt så mycket roligt via handbollen och ville hjälpa till att fler skulle få uppleva det positiva med att idrotta.

Både Svea Frännbo och hennes framlidne make har själva spelat handboll. Klubben kämpar för sin överlevnad under coronakrisen och Morén säger att gåvan betyder oerhört mycket.

ANNONS

VästeråsIrstas damer blev sexa i grundserien i SHE där slutspelet ställdes in på grund av coronapandemin.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS