Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Andersson är TTELA:s nya sportchef. Bild: STEFAN BENNHAGE
Adam Andersson är TTELA:s nya sportchef. Bild: STEFAN BENNHAGE

Adam Andersson blir ny sportchef på TTELA

Hålla där... Adam Andersson som nu tillträtt som ny sportchef på TTELA. Hur känns det att kliva in i den rollen?

– Det känns ärofyllt, roligt och i ärlighetens namn lite nervöst. Jag har i någon utsträckning jobbat med journalistik sedan jag gick i gymnasiet så i själva yrket börjar jag få lite erfarenhet, men det här är första gången jag blir chef så jag är väldigt ödmjuk inför det. Det kommer definitivt bli en utmaning, men det ska bli kul och jag kommer göra mitt absolut bästa för att det ska bli så bra som möjligt för såväl mina kollegor som våra läsare.

För de som inte vet, vem är Adam Andersson?

– Det är det nog väldigt många som inte vet. Jag är 30 år gammal och kommer ursprungligen från den lilla norrbottniska staden Boden. En stad jag håller varmt om hjärtat, men samtidigt aldrig skulle få för mig att rekommendera som resmål. Jag flyttade till Göteborg för drygt sex år sedan, men kommer bosätta mig i Vänersborg inom en snar framtid.

På TTELA kommer du ju främst bevaka sport, men många har säkert inte koll på att du själv är en stor idrottsman. Berätta om det.

– Måste jag?

Ja.

– Först och främst hade jag inte kallat mig själv ”idrottsman”. Men av alla sporter som finns här i världen så har bowling kretsat runt min släkt och familj så länge jag levt. Jag försökte inledningsvis hålla mig undan, men när jag var runt 18-19 år så halkade jag dit jag också. När jag väl hade börjat kunde jag inte riktigt hålla mig i från att försöka bli lite bra på det, men om jag sedan blev det överlåter jag till andra att bedöma.

Säg något du vunnit.

– Individuellt har jag vunnit en tävling på Europatouren och i klubblag och landslag har jag ett par SM-guld, ett EM-guld och ett EM-brons. Jag har även kvalat in och spelat en tävling på proffstouren i USA, men där var jag obeskrivligt långt i från att vinna.

TTELA:s nya sportchef Adam Andersson är även bowlingspelare på elitnivå. Bild: Svenska Bowlingförbundet
TTELA:s nya sportchef Adam Andersson är även bowlingspelare på elitnivå. Bild: Svenska Bowlingförbundet

Så utöver långa bowlingreportage, vad kan vi vänta oss av TTELA-sporten under din ledning?

– Att vi kommer vara en hårt arbetande redaktion som kommer göra vårt yttersta för att leverera en bra, seriös och underhållande sportbevakning. Jag vill att vi ska vara lyhörda mot våra läsare och att både de som läser oss och låter sig intervjuas ska känna ett förtroende för oss och vår journalistik. Det tycker jag är väldigt viktigt. Vi som jobbar på TTELA-sporten är väldigt sammansvetsade, men också ganska olika som personer och journalister vilket jag tror är en stor styrka. Det ska vi försöka utnyttja.

Du har jobbat som sportreporter på TTELA i 1,5 år. Vad har du fått för intryck av idrotten i området under den här tiden?

– Första gången jag var ensam i tjänst på sportredaktionen på TTELA var när Nils van der Poel gick och vann dubbla VM-guld och slog världsrekord i Heerenveen, så man kan säga att jag fick lite av en rivstart. Det är få förunnat att få en så fin mix av lokalidrott och absolut världselit som det här idrottsområdet har. Jag tycker också att det finns väldigt många intressanta människor inom idrotten och jag brinner lite extra för att berätta deras historier. Sedan finns det naturligtvis utvecklingspotential på sina håll också.

Senast satt en annan (Toni) Andersson på TTELA:s sportchefsstol. Hur blir det att försöka fylla hans skor?

– När jag tänker på att jag ska ersätta en person som varit sportchef här i 32 år och som jag vet varit oerhört omtyckt både bland kollegor och läsare så känns det lite som det skulle kännas att kliva upp på en karaoke-scen precis efter att Celine Dion stått där och levererat ”My heart will go on”. Det kan bara misslyckas. Jag går verkligen in i det här med ödmjukhet och vet att jag har mycket att lära, men jag vet också att jag är ambitiös och målmedveten. Jag tror och hoppas att det kommer visa sig. Sedan har jag fantastiska medarbetare som jag vet har min rygg lika mycket som jag har deras. Det kan också tilläggas att jag kallar Toni för ”chefen” varje gång jag pratar med honom och det kommer jag inte sluta med.

Adam Andersson

Ålder: 30 år.

Tidigare jobbat för: Norrbottens-Kuriren, Norran, Härryda-Posten, Göteborgs-Posten.

Intervju du minns: ”Det finns ett gäng som fastnat och oftast är det när någon berättat något personligt som det väger tyngst. Annars är intervjuerna med Nils van der Poel speciella och jag minns även några med Charlotte Kalla.

Idrotter du utövat: Ishockey, fotboll, innebandy, golf, bowling.

Idrottslig förebild: Kobe Bryant.

Aktuell som: Ny sportchef på TTELA.

TTELA:s chefredaktör Cecilia Frisk om rekryteringen: ”Jag är väldigt glad över att ha Adam i TTELA-teamet för att leda utvecklingen av vår sportbevakning. Den lokala sporten är väldigt viktig för oss och vår publik”.