AIK-tränaren Andreas Brännström om Brålandasonen: ”Mycket bättre än vad jag var”

Krislaget AIK tappar den assisterande tränaren Mesut Meral – något som verkar innebära större ansvar för Martin Falk från Brålanda som sedan tidigare är en del av det allsvenska lagets tränarstab.
– Det är hans tid att steppa upp nu, säger AIK:s huvudtränare Andreas Brännström om Falk i Discoverys sändning.

ANNONS
|

AIK går tungt i herrallsvenskan. Efter söndagens förlust mot IF Elfsborg befinner sig laget fortsatt på nedflyttningsplats efter att endast ha tagit sju poäng på tolv matcher när Allsvenskan nu tar sommaruppehåll.

I och med sommaruppehållet har även AIK:s assisterande tränare Mesut Meral valt att avsluta sitt avtal med klubben – något som öppnar upp möjligheter till större ansvar för Martin Falk från Brålanda som sedan tidigare är en del av tränarstaben i a-laget.

När huvudtränaren Andreas Brännström efter matchen mot Elfsborg fick frågan av Discoverys Alexander Axén om han vill ha in en ny assisterande tränare svarade Brännström nämligen följande:

ANNONS

– Jag jobbar tätt med den övriga staben och vi har ett par ganska unga killar som inte är så kända för allmänheten men jäkligt bra. Framför allt Martin Falk tänker jag på, som egentligen är mycket bättre än vad jag var när jag var 26, det kan jag säga. Det är hans tid att steppa upp nu, sade Brännström i Discoverys sändning.

AIK-tränaren: ”Det är tråkigt, men jag har inget bra svar”

Tanken verkar i nuläget alltså inte vara att ta in en ny assisterande tränare till Brännström – som i sin tur inte precis sitter stensäker på sin post. Tydligt missnöje har lyfts mot tränaren, och inför matchen mot Elfsborg kunde klotter med texten: ”Avgå Brännström” synas på en fasad på AIK:s träningsanläggning Karlberg.

När Brännström fick frågan i Discoverys studio efter matchen om han tror att han leder laget efter sommaruppehållet svarade han:

– Jag har inget bra svar faktiskt. Det är tråkigt, men jag har inget bra svar.

LÄS MER:Martin Falk om första tiden i AIK: ”Väldigt lärorikt”

LÄS MER:Martin Falk: ”Då var det ingen tvekan”

LÄS MER:Falk om Guidetti: En väldigt, väldigt skicklig spelare

ANNONS