Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelarna i VIF har fått en ny lagkamrat.  Bild: Christian Flodin
Spelarna i VIF har fått en ny lagkamrat. Bild: Christian Flodin

Alex Mapp klar för Vänersborgs IF

Det tog ett tag att få ordning på allt pappersarbete, men under fredagen kunde Vänersborgs IF presentera den amerikanske försvarsspelaren Alex Mapp.
– Det känns fantastiskt att få den här möjligheten, säger Mapp till klubbens hemsida.

I slutet av juli kunde TTELA berätta om att VIF flugit in amerikanen Alex Mapp med avsikt att knyta honom till sig, men att det fortfarande återstod en del pappersarbete.

– Det är inte helt klart än. Det är lite administrativa bitar som måste falla på plats. Jag är inte så involverad i det, men jag vet att de arbetar med det. Vi får se var det landar, men vi hade inte tagit hit honom om inte tanken vore att han ska spela med oss, sa VIF:s Hans Adolfson då.

Men nu är arbetstillstånd fixat, och under fredagen presenterades Mapp som ny VIF-spelare.

– När jag fick frågan om jag ville ta den här möjligheten att komma till Sverige och Vänersborg och spela så tvekade jag inte en sekund, säger Mapp till klubbens hemsida.

23-årige Mapp, som är bekant med VIF-tränaren Andy Kilner sedan tidigare, ser fram emot att serien drar igång igen på lördag med match mot Åtvidaberg.

– Oavsett om jag spelar eller inte ska det bli fantastisk att se laget i aktion, säger Alex som nästa år blir för gammal för collegespel i USA och nu alltså byter både lag och kontinent.

– Jag har aldrig varit i Sverige eller Skandinavien förut, så det är ett stort äventyr väldigt långt hemifrån.

Han fortsätter:

– Det känns fantastiskt att få den här möjligheten att utvecklas vidare. Om det funkar och jag gör bra ifrån mig skulle jag inte tveka en sekund att spela I VIF även 2022.

VIF:s tränare Andy Kilner säger följande till klubbens hemsida om Mapp:

– Alex är en oerhört bra person och professionell i allt han gör. Det ska bli spännande att följa hans utveckling här hos oss.