John Alvbåge debuterade för Sirius med att hålla nollan.
John Alvbåge debuterade för Sirius med att hålla nollan.

Alvbåge höll nollan – Sirius vinnare igen

Målvakten John Alvbåge värvades till Sirius som en nyckelspelare men skadade sig och har missat de åtta första matcher. På onsdagen gjorde han debut – och fick direkt en seger samt en hållen nolla med sig:

ANNONS
|

John Alvbåge rev upp en gammal skada på ena underarmen i mars, bara dagar innan den allsvenska premiären.

Just då fanns oro för en fraktur men undersökningar visade att det mer handlade om att hantera smärtan som uppstår vid smällar mot Alvbåges tidigare inopererade skruvar i armen:

- Bollarna vi spelar med i allsvenskan är ju så hårt pumpade, i Cypern spelade vi med ett annat märke som är mycket lättare, säger 36-åringen som dock har hittat en udda lösning att använda under träningarna:

ANNONS

- Jag har kört med lättare bollar, sådana som man köper på leksaksaffären nästan. För de väger ingenting och då har jag kunnat köra på som vanligt men har ändå undvikit smärtan. Den är inte helt borta nu men den är på en sådan nivå att jag kan bita ihop. Förr fick jag ont i ett par dagar efter smällarna, nu gör det bara ont i några sekunder innan man kan ta nya tag.

Efterlängtad seger

Alvbåges Sirius rivstartade säsongen med två fina vinster men tappade sedan formen helt och rasade som ett blysänke i tabellen efter väldigt många insläppta mål bakåt, knappt några gjorda framåt och bara en enda inspelad poäng av de 18 senast möjliga inför onsdagen.

Ett scenario som såklart har varit tungt att se från sidan:

- Det har framför allt varit tungt att vara skadad och inte uttagningsbar och att jag inte har kunnat bidra. Att inte känna att jag kan hjälpa grabbarna, just det har varit jättetungt, säger Siriusmålvakten.

ANNONS

När han nu till slut fick göra debut mellan stolparna hemma mot Gif Sundsvall så gjorde han det med tydlig pondus och ett rutinerat samspel med lagkamraterna och spred ett lugn i laget.

Beröm av Lundholm

Eller som Siriusmittfältaren Sam Lundholm, matchens ende målskytt i 22:a minuten, sade när han ombads att sätta betyg på Alvbåges debut:

- En klassinsats. Han höll nollan helt enkelt.

John Alvbåge tonade däremot själv ner sin insats efter segern mot Sundsvall, då gästerna visserligen hade en hel del boll men inte kom till mer än ett par, tre riktigt heta chanser varav den allra hetaste skapades av Linus Halleniuis på tilläggstid:

- Den var lite onödigt för vi hade egentligen koll på det läget. Ska vi nicka en boll så är det bättre att kanske förlänga bollen ut mot hörnet, nu drattade den in (i straffområdet) och Hallenius nosar upp chansen. Han är som en spårhund i de lägena så det var skönt att han sköt över men vi kanske stressade honom också.

ANNONS

TT: Hur kändes din egen tajming efter bara tre, fyra träningar med laget och senaste tävlingsmatchen i vintras?

- Det är väl detaljer som saknas, man är inte hundra procent där men i övrigt satt samarbetet med laget jättebra. Det är ju mest namn, höger, vänster, stoppa. Men man kan inte bli hundra utan att spela matcher så vi ska bara tugga vidare. Jag försöker komma in med lugn och rutin, hålla grabbarna på tå och det löste vi jättebra idag. Det blev en perfekt start.

TT

ANNONS