Anton Persson behövde inget helt korsband i ena knäet för att vinna sprinten under Trollhättan Action Week.
Anton Persson behövde inget helt korsband i ena knäet för att vinna sprinten under Trollhättan Action Week. Bild: MATHIAS BERGELD

Anton Persson vann sprinten i Trollhättan – utan korsband

För andra året i rad vann Anton Persson Alliansloppets sprint under sommaren och gjorde det i en högdramatisk final.
Nu avslöjar skidstjärnan att han åkte loppet med avslitet korsband.
– Man vill ju försöka vara lika hård som Zlatan, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Det var väl ingen som direkt höjde på ögonbrynen när Anton Persson vann sprinten i Alliansloppet i Trollhättan i sommar, även om det skedde efter stor dramatik och lång videogranskning vid målgången. Sprintspecialisten har varit den stora dominanten på rullskidor under året när det kommit till kortdistans och visade sina fina kvalitéer även under förra årets besök i Trollhättan där han också vann sprinten.

– Egentligen är jag lite trött. Formen fysiskt är bra, men man börjar bli lite trött på all träning och alla resor så nu åker man egentligen bara och tänker på att man vill äta chips och godis och slappna av, sa Anton Persson till TTELA efter segern i årets upplaga.

ANNONS

Men nu kommer Persson med ett besked som trots allt gör hans seger i Alliansloppets sprint klart mer anmärkningsvärd.

Persson tävlade nämligen med avslitet korsband, vilket han gjort sedan den 25 juni i år efter att ha varit med om ett fall på just rullskidor.

”Kör så länge det går”

– Det är en gammal fotbollsskada som jag förvärrade. Det kanske var 50 procent av innan och nu är det 100 procent av, säger Anton Persson i en intervju med Sportbladet och fortsätter sedan:

– Planen är att vi kör så länge det går. Som jag har förstått det är det ganska många idrottare som har kunnat prestera med den här typen av skada. Danne Richardsson körde utan under OS i Sotji och Zlatan spelade ju hela säsongen i Serie A förra året med en liknande skada, säger Anton Persson.

Han får sedan frågan av Sportbladets reporter om det är Zlatan Ibrahimovic han inspireras av – och det gör han.

– Ja, precis. Man vill ju försöka vara lika hård som Zlatan, säger Persson till Sportbladet.

Om Anton Persson kommer ta sin tredje raka sprintseger i Alliansloppet under 2023 återstår att se. Med eller utan helt korsband.

LÄS MER:Jättedrama i herrarnas sprint – juryn i lång videogranskning

LÄS MER:Jättetalangen i olycka efter Alliansloppet

LÄS MER:Anders Byström hyllar tävlingarna i Trollhättan

ANNONS