Bukayo Saka stod för ett mål och en assist i 3–1-segern.
Bukayo Saka stod för ett mål och en assist i 3–1-segern. Bild: Frank Augstein/AP/TT

Arsenal sänkte "Spurs": "Blev mosade"

Arsenal gick på knock direkt i Londonderbyt. Uppgivna Tottenhamsupportrar lämnade arenan efter en halvtimme när "Gunners" tog en tung 3–1-seger.
– Vi blev mosade, säger Tottenhams målvakt Hugo Lloris.

Arsenal hade en blytung inledning på säsongen, men har sedan dess visat en stigande formkurva med två raka segrar mot Norwich och Burnley.

Om det inte räckte för att lugna huvudstadsklubbens supportrar lär den övertygande segern mot Londonrivalen Tottenham ha gjort det.

– Det här är en seger för fansen. De var där när vi behövde deras stöd. Det är en speciell dag och det här var ett exempel på vad vi vill göra. Men vi måste vara konsekventa, säger Arsenaltränaren Mikel Arteta efter matchen enligt Reuters.

Blixtstart

Arsenal var fullständigt överlägset sina gäster och hade skaffat sig en 3–0-ledning redan efter dryga halvtimmens spel.

21-årige Arsenalprodukten Emile Smith Rowe var en av nyckelpersonerna bakom drömöppningen där han först stötte in ledningsmålet på Bukayo Sakas inspel och följde upp med att spela fram Pierre-Emerick Aubameyang till 2–0.

– Det är förmodligen den bästa dagen i mitt liv. Att dessutom ha min familj här, det är en speciell känsla, säger Smith Rowe.

Än värre blev det för Tottenham när Harry Kane tappade boll på offensiv planhalva och orsakade en kontring som Bukayo Saka rakade in 3–0 på.

"Vi är frustrerade"

Tottenham flyttade fram positionerna i den andra halvleken och i den 79:e minuten fick man till slut utdelning.

Son Heung-min tog Sergio Reguilóns inspel från vänster på ett tillslag och styrde in reduceringen.

Men närmre en så kom "Spurs" inte och Arsenal vann med klara 3–1.

– Vi tappade kontrollen i första halvlek och blev mosade. Vi är frustrerade och besvikna, men nu gäller det att hålla ihop och fortsätta, säger Tottenham-målvakten Hugo Lloris.

Det var Tottenhams tredje raka förlust i ligaspelet – och samtidigt tredje raka Londonderbyt man förlorar efter 0–3 mot både Crystal Palace och Chelsea.

– När du släpper in tre mål i de tre senaste matcherna går det inte att dölja problemen, säger Lloris.

– Men vi är professionella. Det är en långt kvar och vi måste hålla oss lugna.