Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang firar efter 1–0-målet – men jublet fastnade i halsen. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Arsenal tappade tvåmålsledning

Pierre-Emerick Aubameyang hade show i första halvlek mot Watford och gav Arsenal en 2–0-ledning. Sedan rasade allt. Med nöd och näppe fick Arsenal med sig en poäng efter 2–2 på bortaplan i Premier League-fotbollen.

Det blev en galen match på Vicarage Road.

Först handlade allt om Arsenal, sedan var det Watford för hela slanten.

På tilläggstid fick Abdoulaye Doucouré chansen att fullborda Watfords vändning från 0–2, men sköt rakt på Arsenalmålvakten Bernd Leno i öppet läge.

Nygamle tränaren Quique Sánchez Flores fick inleda med en spektakulär poäng för jumbon efter att ha ersatt Javi García som fick sparken under landslagsuppehållet efter Watfords dåliga säsongsstart.

Arsenal hade chansen att gå upp på tredje plats och såg ut att ta den chansen. Aubameyang smällde in 1–0 i 21:a minuten sedan Watfordspelarna stannat upp och skrikit på frispark i momentet innan nere vid mittlinjen. Sedan sköt han sitt femte för säsongen elva minuter senare från nära håll efter en öppnande passning från Ainsley Maitland-Niles.

Watfords upphämtning började tack vare en makalös Arsenalbjudning i början av andra halvlek. Mittbacken Sokratis försökte sig på en kortpassning vid en inspark, men passningen bröts och Tom Cleverley kunde reducera.

Kvitteringen kom på straff i 81:a minuten genom Roberto Pereyra sedan han fällts av David Luiz.

Arsenal ligger därmed kvar i mitten, på sjunde plats, med sju poäng upp till ledande Liverpool. Watford är kvar på jumboplats med två poäng. I söndagens andra match vann Bournemouth hemma mot Everton med 3–1.