Med en säkrad OS-plats 2020 anser Kosovare Asllani att Caroline Seger och de andra veteranerna borde vänta på sin pension.
Med en säkrad OS-plats 2020 anser Kosovare Asllani att Caroline Seger och de andra veteranerna borde vänta på sin pension.

Asllani: "De får vänta på sin pension"

Sverige är klart för OS i Tokyo. Då fortsätter veteranerna i landslaget, bekräftar ingen av dem.

ANNONS
|

Hedvig Lindahl, 36, Caroline Seger och Nilla Fischer, båda 34, och Linda Sembrant, 32, är fotbollslandslagets veteraner. VM skulle ha kunnat vara deras sista mästerskap i den blågula dressen, men nu är det bekräftat att de fortsätter ett år till.

Eller bekräftat och bekräftat. Men den säkrade VM-semifinalen innebär att Sverige är klart för OS i Tokyo nästa år. Och på så sätt såg man också till att kvartetten följer med till Japan.

198 landskamper

I alla fall enligt Kosovare Asllani.

- Ja, det gjorde vi. Vi pratade om det häromdagen. Så då sade jag "det är ett OS, ni kan inte sluta nu, ni spelar minst ett år till", säger Asllani.

ANNONS

Sembrant säger att chanserna ökar i och med OS-biljetten, Fischer vet inte och Seger, som gjorde sin 198:e landskamp mot Tyskland, säger så här:

- Vi får vänta till efter VM. Det här blev ju precis klart. Men det är helt otroligt. Det var sju europeiska lag som gick till kvartsfinal och så seglar vi förbi. Så vi får se, säger Seger.

"Hemma så mycket"

Hedvig Lindahl är den som tydligast öppnar för en fortsättning,

- Min fru sade till mig att "jag är inte redo att ha en relation när du är hemma så mycket, så ni måste vinna och ta er till OS". Sedan vill de också åka till Tokyo, så då blir hon glad i alla fall, säger Lindahl.

TT: Så då satsar du vidare mot OS?

- Så ser det ut. Man får ändå se det som att OS är ett mini-VM. Det är stora chanser att gå riktigt långt.

ANNONS

Och Kosovare Asllani struntar ändå i vad de där fyra säger. De ska bara till OS.

- Jag har bestämt det. De får vänta på sin pension något år till. Vi ska till Tokyo och behöver dem där också.

Rennes, TT:s utsända

ANNONS