Kosovare Asllani mot Samantha Mewis under VM-matchen mot USA.
Kosovare Asllani mot Samantha Mewis under VM-matchen mot USA.

Asllani om skadan: "Det känns okej"

Kosovare Asllani har varit Sveriges offensiva dirigent i fotbolls-VM. En tuff smäll mot hälsenan mot USA skapar viss oro inför måndagens åttondelsfinal mot Kanada. Men rumskompisen ger lugnande besked.

ANNONS
|

Asllani utgick i den 79:e minuten i torsdagskvällens VM-match mot USA (0–2). Efteråt var den svenska stjärnan hårt lindad kring högerfoten efter att ha fått en smäll mot hälsenan, och kunde själv inte ge några klara besked.

Dagen efter matchen är det svenska läkarteamet försiktigt positivt.

- Det är en smäll hon har fått. Det var en tuff match och de får smällar här och där, vilket inte är konstigt i en sådan här match. Vi kom hem ganska sent och vi har inte hunnit utvärdera det närmare just nu, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

ANNONS

- Det är inget som är fel. Hon har fått en smäll på foten.

Kort kommentar

Asllani ger själv ett kort men lugnande besked om hälsenan, på väg till spelarbussen för färd vidare mot Paris. Om tre dagar, på måndag, väntar åttondelsfinal mot Kanada på Parc des Princes.

- Den är okej, säger hon.

Houman Ebrahimi berättar att Asllani kommer att undersökas av landslagets medicinska team innan man utvärderar vad som eventuellt behöver göras ytterligare.

En som inte verkar det minsta orolig är Sofia Jakobsson, som delar rum med Asllani.

- Det var ingen is på hennes fot i morse och hon kan ju gå bra, så jag känner inte att det är någon större fara. Det ska mycket till om inte hon ska kunna spela en åttondel, säger Sofia Jakobsson.

ANNONS

TT: Vad tappar ni om hon inte kan spela?

- ”Kosse” har varit viktig för oss, hon har gjort två mål och varit delaktig i den offensiva delen. ”Kosse” är en väldigt viktig spelare för oss.

- Men jag ser inte att hon inte kan spela, så jag tror inte att vi tappar henne.

Bra kombinationer

Duon Jakobsson–Asllani visade stundom fin kemi mot USA. Trots att det amerikanska laget, fullt av världsstjärnor, dominerade spelet, stack Sverige upp flera gånger. Rumskompisarna serverade varandra var sitt bra läge, utan att hitta rätt.

- Jag och ”Kosse” hade några kombinationer, jag hade en passning till henne och hon hade en till mig. Vi får bara se till att förvalta lägena bättre i nästa match, säger Jakobsson.

ANNONS

Kanske borde Asllani ha gjort mål på sin chans i den 21:a minuten, säger Jakobsson som stod för ett fint förarbete med en frispelning till höger i straffområdet. Samtidigt, säger hon, var Sverige redan klart för åttondelsfinal.

- Det känns ändå bra att hon kanske sparade det målet till Kanadamatchen.

I övrigt ser skadeläget bra ut för svensk del. Madelen Janogy som vilade mot USA på grund av en lättare muskelskada väntas träna för fullt framöver. Olivia Schough hade känningar i baksida lår mot USA och blev utbytt, men samtliga spelare beräknas vara tillgängliga för spel mot Kanada.

- Det räknar jag med, säger Houman Ebrahimi.

Le Havre, TT:s utsända

ANNONS