Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Avslöjat: Mängden doping Johaug hade i blodet

Nu är det avslöjat hur mycket clostebol som Therese Johaug hade fått i sig. Skidstjärnan hade 13 nanogram per milliliter – något som bedöms vara lågt.

Under onsdagen inleddes förhören med Therese Johaug, ett välbesökt förhör då intresset kring henne varit enormt sedan hon fastnade i ett dopingtest i oktober. Under inledningen av förhöret avslöjades hur mycket clostebol som Therese Johaug testat positivt för. Uppgifter som tidigare varit hemlighetsstämplade av Antidoping Norge.
– Det är så att det är personuppgifter. Då är det inte något vi har möjlighet att lämna ut, sa Lars Anders Vestad på Antidoping Norge då.

Följ liverapporteringen av Johaugs förhör här.

Nu är det dock klart att det var 13 nanogram per milliliter i hennes urin. Något som ses vara ett lågt värde och skulle stämma överens vid användande av läppsalva. Under förhöret lästes även ett sms som Johaug skickat till vänner upp.
"Jag fick solsting i lördags och har varit hängig, men det verkar bli bättre", skrev Johaug i ett sms.
"Jag har kämpat med solsting i flera dagar och har övervägt att resa hem. Men nu ser det bättre ut", skrev hon i ett annat.

Någon dom lär inte Johaug få i dagarna. Enligt det norska idrottsförbundet ska en dom komma inom en månads tid. Antidoping Norge har tidigare föreslagit en avstängning på 14 månader.

Enligt Norges idrottsförbund väntas Therese Johaug få sin slutgiltiga dom "inom en månads tid".