Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Hedqvist, tränare i Gripen och Adam Rudell, spelare i Åby/Tjureda. Bild: Jonas Myrholm/Bildbyrån
Joakim Hedqvist, tränare i Gripen och Adam Rudell, spelare i Åby/Tjureda. Bild: Jonas Myrholm/Bildbyrån

Åbyspelarens tips till Joakim Hedqvist – Esplundtröjor till hela laget: ”Slipper bli snurriga”

Gripen Trollhättan förlorade mot Åby/Tjureda i den Allsvenska supercupen, men nu levererar Åbyspelaren Adam Rudell lösningen på Gripens problem.
I en intervju med Bandypuls skickar han nämligen ett hett tips till Gripentränaren Joakim Hedqvist:
Hela laget borde träna i Johan Esplunds tröjnummer.

Gripen Trollhättan vann mot Lidköpings AIK i den Allsvenska supercupen under torsdagskvällen. Ett skönt resultat för Trollhätteklubben att få med sig efter den oavgjorda tillställningen mot Kungälv och inte minst förlusten mot Åby/Tjureda den gångna helgen.

Det är för den sistnämnda som laget nu får en del gliringar.

I en intervju med Bandypuls berättar nämligen Åbyspelaren Adam Rudell (med ett förflutet i Gripen) att det egentligen bara var en sak man behövde göra för att ställa till det ordentligt för Gripen – ta Johan Esplund ur spelet.

– (Johan) Esplund är ju tyvärr lite för bra för de andra. När vi försökte plocka bort Esplund kunde man se på deras grabbar att de inte visste hur de skulle spela, säger Adam Rudell.

”Slipper bli helt snurriga”

Men Rudell vill också hjälpa sin tidigare klubb på traven inför fortsättningen. Han har nämligen ett uppfinningsrikt förslag till Gripentränaren Joakim Hedqvist.

– Bolltempot var förvånansvärt trögt, så jag har ett tips: Hedqvist kan kontakta min polare Putte (Patrik Sunnanängs) på Grit Sportswear. Då kan han trycka upp träningströjor med nummer 91 till allihop, så slipper dom åka runt och bli helt snurriga i huvudet när dom letar Esplund. Då kan de sätta bollen till första bästa spelare istället, säger Rudell till Bandypuls.

När TTELA når Gripentränaren Joakim Hedqvist och berättar om Adam Rudells förslag så stänger han inte dörren, men har däremot ett motkrav.

– Står han för kostnaden? Fråga honom vilken fakturaadress han har, säger Joakim Hedqvist.

Om han löser kostnaden för tröjorna, gör ni en träning i tröjorna då?

– Absolut!

I intervjun med Bandypuls berättar också Adam Rudell att det enda han riktigt ångrar från sin karriär är att han lämnade just Gripen efter kvalförlusten 2017.

– Jag kan må lite dåligt över att jag bara stack från Gripen efter min kanske bästa elitseriesäsong. Vi skiljdes inte som ovänner eller så, men jag kan känna att det hade varit kul att försöka skjuta upp dom igen. Det är nog enda gången jag känt att där skulle man ha varit kvar. Där var jag lite egoistisk, säger Adam Rudell.