Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stig Bertilsson har bråda dagar under VM-turneringen i Sandviken.

Öppnar för nytt VM i västsverige

Efter VM i Sandviken väntar två turneringar i Ryssland. Sedan kan det vara dags för Sverige att arrangera igen. – 2020 är intressant för svenskt vidkommande, säger Stig Bertilsson.

Det var vid sin kongress i måndags som Internationella Bandyförbundet (FIB) tog beslut om att VM de kommande två åren ska avgöras i Ryssland.
2018 blir det spel i Chabarovsk, 2019 i Irkutsk.
När kommer VM till Sverige nästa gång?
– 2020 är intressant för svenskt vidkommande, och då skulle västsverige vara ett helt realistiskt alternativ, säger Stig Bertilsson, förste vice president i FIB och ordförande i det Svenska Bandyförbundet.
Samtidigt som han påpekar att:
– Det har ännu inte varit några sådana diskussioner i Bandyförbundets styrelse.
Klart är det också att dam-VM 2018 kommer att spelas i Kina, medan man ännu inte beslutat var VM:s B-grupp (den som nyligen avgjordes i Trollhättan och med Kanada som vinnare) ska spelas nästa år.
– Men det blir antingen Kina eller Ryssland. Vi ska undersöka förutsättningarna i Kina, det är huvudspåret just nu, säger Bertilsson.
Fotnot: Boris Skrynnik, Ryssland, är president i Internationella Bandyförbundet, och Stig Bertilsson förste vice president. I FIB:s exekutiva kommitté ingår även tio vice presidenter, däribland förre finske storspelaren Leo Segerman.