Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annie Berner efter SM-guldet med Villa Lidköping. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Annie Berner efter SM-guldet med Villa Lidköping. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Annie Berner uttagen i ny landslagstrupp

Det svenska bandyförbundet startar ett helt nytt F21-landslag – då tar en spelare från Vänersborg och en från Trollhättan plats i laget. Det handlar om Annie Berner och Ellen Nilsson.

Steget mellan F17 och damlandslaget är för långt. Så kände det svenska bandyförbundet när man fattade beslutet att även ta ut ett F21-landslag som nu fått sin allra första trupp.

Det var under onsdagen som det presenterades vilka spelare som tagit en plats i den historiska truppen och däribland finns inte minst en svensk mästare.

LÄS MER: Vänersborgaren efter första SM-guldet: ”Känns helt sjukt”

Vänersborgaren Annie Berner tog nämligen SM-guld med sitt Villa Lidköping den gångna säsongen och nu blir hon också F21-landslagsspelare.

LÄS MER: Mäktiga tittarsiffran – så många såg Vänersborgaren ta SM-guld

Men hon är inte den enda från TTELA-området som får en av platserna. Uttagen är nämligen även Ellen Nilsson från Trollhättan som till vardags spelar för Sandvikens AIK.

Det är damlandslagets förbundskaptener Hanna Dahlström och Olle Wiberg som tillsammans med F17-landslagets förbundskaptener Lisa Ahlander och Linnea Thored Bergkvist har valt ut vilka spelare som tar en plats. Det är ännu inte beslutat vem som kommer att vara förbundskapten för F21-landslaget.