Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Efter att Gripen Trollhättan åkt ur elitserien valde tränaren Ari Holopainen att säga upp sitt kontrakt. Enligt vad TTELA-sporten erfar är han i stället favorit att ta över hos grannklubben IFK Vänersborg, som han representerade som spelare under tre säsonger i början av 2000-talet.

Aris nej till Gripen öppnar för IFK

Timmarna efter att Gripen Trollhättan åkt ur elitserien valde tränaren Ari Holopainen att säga upp sitt kontrakt. Nu leder i stället spåren mot IFK Vänersborg. – Jag vet att intresset finns, och det är smickrande, kommenterar Holopainen.

Ari Holopainens kontrakt med Gripen Trollhättan var på 1+2 år, med möjlighet att säga upp för båda parter, och det har finländaren nu utnyttjat.

– Jag är helt enkelt inte intresserad av att träna ett lag i allsvenskan. Nu måste Gripen börja om, och det orkar jag inte.

Holopainen har i stället nämnts som en tänkbar ny tränare i IFK Vänersborg, där man inledde säsongen med Stefan Karlsson vid rodret innan Magnus Nordin-Anders Uhlin temporärt tog över under tre månader.

Nu söker klubben ny tränare igen, och spåren pekar mot Holopainen.

Hur långt har ni kommit, du och IFK?

– Inte långt, vi får se vad som händer. Jag vet att intresset finns, men inte om det finns fler kandidater.

Den som kan sin blåvita IFK-historia vet att Holopainen hade tre säsonger i Vänersborg som spelare under början av 2000-talet, och bildade då sylvasst anfall med klubbikonen Sami Laakkonen.

Först 2003 när IFK nådde sin hittills enda SM-semifinal (förlust 0-3 i matcher mot Hammarby), och när Finland blev världsmästare 2004 representerade både Holopainen och Laakkonen IFK.

Tränaren Holopainen var för övrigt inte den ende som sade upp sitt kontrakt med Gripen Trollhättan när klubben åkte ur elitserien, inte heller Eetu Peuhkuri blir kvar.

– Han flyttar hem till Finland på tisdag, och kommer inte tillbaka till oss, bekräftar Gripens Stellan Edström.

Holopainen blir dock inte förvånad om landsmannen ändå dyker upp i elitserien även nästa säsong:

– Eetu har haft en mycket stark utveckling det senaste året.