Bandy-legendaren Sören Boström död – blev 74 år

Den svenska bandy-legendaren Sören Boström är död. Boström spelade över 100 landskamper och blev 74 år.

ANNONS
|

Sören Boström spelade under karriären för Västanfors IF och Västerås SK.

Han gjorde sin landslagsdebut 1973 och åtta år senare var han kapten när Sverige vann VM-guld. Det svenska VM-guldet bröt en 22 år lång sovjetiskt guldsvit. Under karriären vann han ytterligare ett VM-guld och tre VM-silver.

Totalt gjorde Boström 114 landskamper för Sverige.

Efter spelarkarriären var han tränare och ledde bland annat Västerås till sex SM-guld.

Nu meddelar klubben att Boström är död. Han somnade in på onsdagen och blev 74 år gammal.

”Det är med stor sorg VSK Bandy under gårdagen nåddes av det tråkiga beskedet att Sören Boström har somnat in efter en tids sjukdom. Tack för alla dina insatser för både VSK Bandy och bandyn i stort. Du är redan saknad”, skriver klubben.

ANNONS

Klubben skriver att Boström kommer hyllas med en tyst minut på fredagen när Västerås herrlag möter Edsbyn i Mästarcupen. Laget kommer även spela med svarta sorgband.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS