Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska bandyförbundet kommer att rekommendera svenska klubbar att inte skriva några nya avtal med ryska spelare.  Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Svenska bandyförbundet kommer att rekommendera svenska klubbar att inte skriva några nya avtal med ryska spelare. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Bandyförbundet vill stoppa ryska spelare

Svenska bandyförbundet vill stoppa ryska spelare i elitserien.
Det säger förbundsordförande Per-Anders Gustafsson till Radiosporten.

Svenska bandyförbundet vill markera mot ryska spelare i Sverige och håller därför på att ta fram en skrivelse.

– Vi har gett vår generalsekreterare i uppdrag att forma en skrivning som innebär en stark rekommendation att inte teckna några nya avtal med ryska spelare, säger Per-Anders Gustafsson i en intervju med Radiosporten.

Det påverkar dock inte de ryska spelare som redan har kontrakt med en svensk klubb, såsom IFK Vänersborgs Pavel Bulatov som har kontrakt över säsongen 2023/2024.

– Har man avtal med ryska spelare så får ju det löpa så att säga. Det finns ju en situation där med arbetsrätt och annat som gäller, säger Per-Anders Gustafsson.

När det gäller svenska spelare som eventuellt skulle spela i Ryssland kommer de inte vara aktuella för landslagen, enligt Per-Anders Gustafsson.

Dessutom kommer Svenska bandyförbundet få se sig om efter en ny ordförande då Per-Anders Gustafsson har meddelat att han inte kommer att ställa upp för omval.

LÄS OCKSÅ: Johan blir IFK Vänersborgs nye ordförande

LÄS OCKSÅ: Västergötlands bandyförbund vill varumärkesskydda namnet bandy

LÄS OCKSÅ: Per Ejerhed kliver av som ordförande för IFK Vänersborg