Svenska bandyförbundet kommer att rekommendera svenska klubbar att inte skriva några nya avtal med ryska spelare.
Svenska bandyförbundet kommer att rekommendera svenska klubbar att inte skriva några nya avtal med ryska spelare. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Bandyförbundet vill stoppa ryska spelare

Svenska bandyförbundet vill stoppa ryska spelare i elitserien. Det säger förbundsordförande Per-Anders Gustafsson till Radiosporten.

ANNONS
|

Svenska bandyförbundet vill markera mot ryska spelare i Sverige och håller därför på att ta fram en skrivelse.

– Vi har gett vår generalsekreterare i uppdrag att forma en skrivning som innebär en stark rekommendation att inte teckna några nya avtal med ryska spelare, säger Per-Anders Gustafsson i en intervju med Radiosporten.

Det påverkar dock inte de ryska spelare som redan har kontrakt med en svensk klubb, såsom IFK Vänersborgs Pavel Bulatov som har kontrakt över säsongen 2023/2024.

– Har man avtal med ryska spelare så får ju det löpa så att säga. Det finns ju en situation där med arbetsrätt och annat som gäller, säger Per-Anders Gustafsson.

ANNONS

När det gäller svenska spelare som eventuellt skulle spela i Ryssland kommer de inte vara aktuella för landslagen, enligt Per-Anders Gustafsson.

Dessutom kommer Svenska bandyförbundet få se sig om efter en ny ordförande då Per-Anders Gustafsson har meddelat att han inte kommer att ställa upp för omval.

LÄS MER:Johan blir IFK Vänersborgs nye ordförande

LÄS MER:Västergötlands bandyförbund vill varumärkesskydda namnet bandy

LÄS MER:Per Ejerhed kliver av som ordförande för IFK Vänersborg

ANNONS