Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storspelade. David Erkenborn storspelade i Gripens mål.

Blytung förlust för Gripen

Gripen hade regerande svenska mästarna Västerås på fall. Men Ted Bergström förstörde glädjen när han avgjorde med sitt 4-3-mål på tilläggstid.

Gripen är nära, så nära att lugga topplagen på poäng. Men det blev ännu en hedersam förlust i bandyns elitserie på fredagskvällen. Fast den här gången kändes förlusten tyngre än vanligt.

– Vi gör en fantastiskt bra match och kan inte göra mer än såhär. Det är bara synd att Västerås får sitt sista mål på en domarmiss, menar Gripentränaren Ari Holopainen.

Han syftade på situationen sekunder innan Ted Bergström gjorde 4-3-målet.

– Det är en Västeråsspelare som tar ner bollen med hög klubba. Där ska domaren blåsa.

Men vi tar matchen från början. Inledningsvis blev matchbilden den förväntade med Västerås som det spelförande laget. Och Västerås hade flera fina möjligheter att ta en tidig ledning:

# den 4:e minuten kom Tobias Holmberg igenom på högerkanten. Erkenborn räddade skottet och han knep även Jonas Nilssons retur.

# den 16:e minuten fick Västerås chansen från straffpunkten, sedan en Gripenback slagit bort en Västeråsspelares klubba i ett öppet läge. Anders Bruun klev fram, men Erkenborn räddade på nytt och via stolpen rann chansen ut i sanden.

# den 20:e minuten hade Västerås ett hörnskott som dansade på mållinjen.

Sådär såg det ut under stora delar av den första halvtimmen. Västerås dominerade och skaffade målchanser. Men antingen tog det stopp i det täta och disciplinerade Gripenförsvaret, eller så stod David Erkenborn i vägen mellan stolparna.

Istället var det Gripen som tog ledningen på sin första riktiga målchans. Henrik Larsson drev fram på vänsterkanten, tog sig in i straffområdet och sköt ur snäv vinkel.

Skottet såg inte otagbart ut, men VSK-målvakten Andreas Bergwall lyckades inte hålla projektilen, som sakta rullade in över mållinjen.

0-1 och en kalldusch för hemmalaget.

VSK:s Janne Rintala kvitterade efter en soloprestation några minuter senare, men Gripen tog ledningen på nytt när lagkaptenen Linus Rönnqvist måttade en hörna perfekt och från nära håll klippte in 1-2.

Ett skärrat Västerås tappade sedan spelet i slutet av halvleken och Gripen gick till halvtidsvila i ledning.

Den andra halvleken var till en början den första lik, men Gripen flyttade allt eftersom upp positionerna och spelade helt jämnt med Västerås, som ändå vände till ledning med 3-2 efter två hörnmål av Simon Jansson i mitten av halvleken.

Gripen gav dock aldrig upp och när Adam Rudell kvitterade till 3-3 på ett skott med ryggen mot mål luktade det skräll.

De sista tio minuterna av matchen var underhållande. Spelet böljade fram och tillbaka och målchanserna avlöste varandra. Klockan tickade in på övertid och det mesta talade för att matchen skulle sluta oavgjord.

Det var då som Ted Bergström slog till och gjorde det enligt Ari Holopainen tveksamma segermålet.

– Det är tungt att förlora när vi själva gör allting rätt.

Nu väntar en veckas matchuppehåll för Gripen, innan Vetlanda möter upp i Slättbergshallen nästa fredag.

– Vi vilar i helgen, men sedan kör vi på igen, säger Holopainen.