Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Felix Callander har hittills den här säsongen gjort 21 poäng, tio mål och elva assist, för Gripen Trollhättan.  Bild: Jonas Myrholm
Felix Callander har hittills den här säsongen gjort 21 poäng, tio mål och elva assist, för Gripen Trollhättan. Bild: Jonas Myrholm

Callander har hittat tillbaka till glädjen

Han lämnade IFK Vänersborg och elitserien på grund av psykisk ohälsa. Ett år senare har Felix Callander hittat tillbaka till glädjen med bandyn.
– Det jag var igenom förra året önskar jag inte att någon behöver gå igenom, säger han.

För knappt ett år sedan gick Felix Callander ut och berättade om sin psykiska ohälsa. Och i ett försök att hitta tillbaka till glädjen med bandy valde han att bryta med IFK Vänersborg och ta klivet ner till Gripen Trollhättan i bandyallsvenskan.

Ett beslut som visats sig vara helt rätt.

– Jag har hittat tillbaka till glädjen med bandyn, vilket var det viktigaste för mig den här säsongen. Jag har blivit mycket starkare i mig själv. Om man jämför med för ett år sedan är jag en helt annan person i dag. Jag har utvecklats som människa, berättar han.

Hur viktigt var klubbytet?

– Jag tror det var väldigt viktigt. Det är mindre press, och man känner sig inte jagad att man ständig måste leverera framåt. Nu kan jag ta det i mitt tempo och inte hasta fram något. Jag har fått jättebra hjälp av både Jocke och Prinsen (Joakim Hedqvist och Peter Karlsson), det är två grymt bra tränare som är duktiga på att jobba med individen. Jag är jättestolt över mitt val, att lämna tryggheten för att prova något annat.

LÄS MER: DIREKT: Gripen mot Jönköping

Någon som gjort något liknande är Robin Öhrlund som valde att lämna Edsbyn och elitserien för Gripen Trollhättan för sin hälsas skull.

– Jag tycker att om Robin mådde dåligt där uppe så gjorde han rätt val. Man ska alltid sätta sitt mående främst, det är ju det som är det viktigaste. Han kan spela i vilket elitserielag som helst, men han gjorde det här valet för sitt mående skull och det är helt rätt, säger Callander.

Viktiga matcher väntar

Nu ska de båda göra vad de kan för att ta Gripen upp i elitserien. Men då krävs troligtvis att laget vinner de tre sista matcherna i allsvenskan, så tajt är fajten om kvalplatserna.

Först ut är match mot Jönköping på lördag, en match du kan se direkt på ttela.se.

– Jag tycker Jönköping har gjort det bra under säsongen och det är ingen lätt motståndare. Det är en match vi bör vinna om vi ska behålla kvalplatsen, men det finns inga lätta matcher och vi får inte underskatta Jönköping. Vi ska fokusera på vårt, vi har allt i egna händer. Och gör vi det vi ska så är jag övertygad om att vi kommer att lyckas ta en kvalplats, säger Felix Callander.